Dorpsraad wil actie voor woningbouw

Algemeen
De oude mavo staat er troosteloos bij.
De oude mavo staat er troosteloos bij. (Foto: (Foto's: Peter Vreeswijk))

ZWANENBURG /HALFWEG - De Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg heeft het college van burgemeester en wethouders afgelopen week een brief gestuurd met het verzoek om nu toch eens haast te maken met de ontwikkeling van woningbouw op gronden die in gemeentelijk bezit zijn.

De Dorpsraad ijvert al jaren voor de realisering van woningbouw in beide dorpen en dan met name voor starters en ouderen.

Ontheffing

Woningbouw is een moeilijk onderwerp vanwege de ligging van beide dorpen in de directe nabijheid van de luchthaven Schiphol. Woningbouw wordt ingeperkt door wettelijke regelingen. Per locatie kunnen daarom maximaal 25 woningen worden gerealiseerd met ontheffing van het ministerie.

Oude mavo

Volgens de Dorpsraad komen twee terreinen hiervoor in aanmerking. De oude mavo aan de Dennenlaan en het terrein voormalige Julianaschool aan de Wilgenlaan.

De oude mavo is door de aannemer gebruikt tijdens de bouw van Het Dorpshuis. Het gebouw is in vervallen staat en is aantrekkelijk voor de jeugd. De Dorpsraad dringt aan op spoedige sloop omdat voor brandstichting wordt gevreesd.

20 jaar braak

De voormalige Julianaschool ligt al 20 jaar braak. Er zijn ooit woningbouwplannen ontwikkeld maar door de vorige crisis zijn deze niet tot realisatie gekomen. Een ideale plek om kleinschalig woningbouw te plegen.

Schetsplan

Tenslotte vraagt de Dorpsraad aandacht voor een schetsplan van 25 woningen achter Lijnderdijk 83, ontwikkeld door Meer Vastgoed. Het betreft hier grond die in het bezit is van het Hoogheemraadschap. Volgens de Dorpsraad een mooie kans om woningen te realiseren.

Een afschrift van de brief is gezonden aan de raadsleden. Het is afwachten hoe het college reageert.

Saskia Vreeswijk

Oude waterzuivering aan de Olmenlaan-Lijnderdijk, daar zou ook wel wat beters kunnen komen te staan.
Afbeelding