Achtervolging eindigt in Zwanenburg

Algemeen

ZWANENBURG - Een 23-jarige vrouw uit Haarlemmermeer is vorige week woensdagnacht aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en veroorzaken van gevaar op de weg.

De Koninklijke Marechaussee reed op de Schipholweg nabij de luchthaven toen ze een auto met hoge snelheid voorbij zagen komen. In de achtervolging die volgde reageerde de bestuurster van de auto niet op stoptekens en optische- en geluidsignalen.

Op een weg waar 60 kilometer per uur is toegestaan haalde de auto snelheden tot zo’n 150 kilometer. De achtervolging duurde tot in een woonwijk in Zwanenburg, waar de auto, na het rijden over verkeersdrempels en trottoirs tegen een geparkeerde auto tot stilstand kwam. Hierbij werd nog een andere geparkeerde auto beschadigd.

Marechaussees hebben vervolgens de bestuurster uit de auto gehaald en merkten dat de vrouw onder invloed was van drank en mogelijk verdovende middelen.

De vrouw is hierop aangehouden en overgebracht naar de marechausseekazerne in Badhoevedorp, Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd in verband met de overschrijding van de maximum snelheid met 87 kilometer per uur.