Vaccinatie Kennemerland start 15 januari

Algemeen
Ondanks de vaccinaties blijft er op corona worden getest.
Ondanks de vaccinaties blijft er op corona worden getest. (Foto: GGD Kennemerland)

HAARLEMMERMEER - GGD Kennemerland start net als andere GGD’en eerder dan gepland met de vaccinatie van zorgmedewerkers, namelijk op 15 januari in plaats van 18 januari. De aftrap in de eerste drie regio’s blijft ongewijzigd op vrijdag 8 januari.

Vaccineren begint bij Schiphol

Na het vaccineren van de zorgmedewerkers vaccineert GGD Kennemerland de groep 18 tot 60-jarigen. De GGD dient verder als vangnet voor andere doelgroepen.

Het vaccineren in de eerste fase vindt plaats in hal A op het parkeerterrein P4 van Airport Amsterdam Schiphol, Loevesteinserandweg, 1171 PK Badhoevedorp waar nu ook de XL-teststraat is geplaatst.

Zorgmedewerkers

Alle zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met cliënten komen vanaf 15 januari aanstaande in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten vallen hier ook onder. Als eerste worden zorgmedewerkers die direct cliëntcontact hebben binnen de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen per brief door hun werkgever uitgenodigd.

Afspraak maken

Zorgmedewerkers kunnen alleen een afspraak maken voor de vaccinatie nadat zij een uitnodigingsbrief van hun werkgever hebben ontvangen. Als zij die niet ontvangen, nemen zij contact op met de werkgever.

Blijven testen

Naast de start van het vaccinatietraject, blijft testen een belangrijke taak van GGD Kennemerland. Inwoners kunnen zich laten testen in Haarlem, Vijfhuizen en bij Schiphol.