Puzzeltocht langs Groene Lint smaakt naar meer

Algemeen
Enthousiaste puzzelaars bij Q-Beach. De puzzeltocht langs het Groene Lint was een groot succes
Enthousiaste puzzelaars bij Q-Beach. De puzzeltocht langs het Groene Lint was een groot succes (Foto: Pr0

BADHOEVEDORP - “Wat goed is mag blijven. En gezien het succes, denken we dat onze puzzeltocht van vanmorgen daar zeker bij hoort. We wilden iets bedenken jong en oud, om ze tijdens deze lockdown toch een leuk uitje te bieden. Dat is prima gelukt. Zo goed zelfs, dat we besloten hebben het puzzelen een definitieve plek op onze agenda te geven.”

Hartger en Ruben Pen, samen aan het roer van restaurant Q-Beach, kijken tevreden terug op de puzzeltocht, die ze op 17 januari langs het toekomstige Groene Lint van het dorp organiseerden. Eigenlijke initiator van het evenement was Corina van Dam, echtgenote van Hartger en moeder van Ruben. Ruben: “Eigenlijk is zij degene die het bedacht heeft, samen met mijn zusje Isabella. We hebben het daarna met ons vieren uitgewerkt.”

In zijn greep

Hoe en waarom? Simpel, de nationale lockdown heeft ook Badhoevedorp in zijn greep. En dan moet je toch op een of andere manier de moed er inhouden. Het was zowel met als zonder sneeuw mooi winterweer, dan is binnenblijven geen optie. Het plan sloeg prima aan.

Ruben vervolgt: “Tussen 8.00 en 13.00 uur hebben zo’n 180 mensen, jong en oud en steeds goed gespreid, langs het Groene Lint lopen puzzelen. Deelnemers moesten zich van tevoren inschrijven. Voor 3 euro per persoon konden ze langs de route genieten van koffie, thee, limonade, fris of warme choco, met een grote speculaaskoek. Wie dat wilde kon na afloop bij ons een heerlijke brunchbox kopen, om het feestelijk af te sluiten. Overigens, die brunchbox kon natuurlijk ook door niet-puzzelaars worden afgehaald. Het was een groot succes, we kunnen niet anders zeggen. Iedereen was zo enthousiast, dat we direct besloten hebben door te gaan. Voortaan organiseren we iedere derde zondag van de maand zo’n tocht. Wel een tikje anders dan nu, want we gaan voor volwassenen andere vragen bedenken dan voor kinderen. Misschien het begin van een traditie?”

Uitslag

Welke vragen er op 17 januari zoal beantwoord moesten worden? Corina Pen had er iets moois van gemaakt en deelnemers op weg gestuurd met liefst 19 vragen over de ontwikkeling van Badhoevedorp.

Dit zijn de antwoorden: 1) 36; 2) Rietsigaren; 3) 12 Februari 2021; 4) A9-Tuinen Badhoevedorp; 5) - Boerenkool / Rode Kool / Bonen; 6) Marters / Kikkers / Salamanders; 7) Puzzeltocht; 8) A4; 9) Vliegtuig; 10) Sport Combinatie Badhoevedorp; 11) Tot zo bij de strandtent; 12) 3-5, 33 dagen; 13) Suikerklontjes / Brood / Appel; 14) Ezel; 15) Pelgrimskerk / Badhoevekerk; 16) Oost-West; 17) Rups; 18) 5; 19) 6 meter.

Anja Maas

.