HeelHaarlemmermeer vertelt duurzame verhalen

Algemeen
Wethouder Jurgen Nobel wijst naar zijn eigen zonnepanelen.
Wethouder Jurgen Nobel wijst naar zijn eigen zonnepanelen. ((Foto: Pr))

HAARLEMMEER - HeelHaarlemmermeer, het podium voor duurzame initiatieven in de gemeente, start een serie video’s waarin burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer laten zien hoe zij invulling geven aan de energietransitie en verduurzaming. De serie wordt afgetrapt door wethouder Jurgen Nobel.

“De energietransitie is een hele kluif”, vertelt Jurgen Nobel, wijzend op de zonnepanelen op zijn eigen dak. “Maar als we allemaal íets doen, zetten we gezamenlijk grote stappen. En dat laat HeelHaarlemmermeer met deze filmpjes zien. Het is de bedoeling dat alle leden van het college van burgemeester en wethouders de komende tijd een filmpje maken over duurzaamheid.

Vrolijke video’s

HeelHaarlemmermeer maakt korte ‘vrolijke video’s’ waarin de verhalen worden verteld van mensen achter sociale en groene duurzame initiatieven binnen de gemeente. Deze worden aan elkaar verbonden door middel van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Dit zijn 17 werelddoelen die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld en in 2030 behaald moeten zijn.

Door meer zichtbaarheid te geven aan wat er op duurzaam gebied allemaal al gebeurt, wil HeelHaarlemmermeer mensen inspireren en stimuleren tot nog meer actie en samenwerking.

Verhalen

Wie de komende tijd de verhalen van de wethouders, burgemeester en vele anderen wil zien, kan HeelHaarlemmermeer volgen op Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram.

Als er nog iemand die op het podium van HeelHaarlemmermeer ontbreekt, kan dat kenbaar worden gemaakt via: heelhaarlemmermeer.nl/meedoen.