Ook Haarlemmermeer krijgt petitie Autoluw Sloten

Algemeen
Wethouder Egbert de Vries kreeg de petitie afgelopen maandag. Nu is de wethouder Marja Ruigrok  van Haarlemmermeer aan de beurt.
Wethouder Egbert de Vries kreeg de petitie afgelopen maandag. Nu is de wethouder Marja Ruigrok van Haarlemmermeer aan de beurt. ((Foto: Aassam Errami) )

HAARLEMMERMEER - In navolging van de Amsterdamse wethouder Egbert de Vries ontvangt Marja Ruigrok, wethouder van Verkeer in de gemeente Haarlemmermeer, morgen vrijdag 5 februari, ook de petitie ‘Startnotitie Autoluw Sloten & Nieuw Sloten terug naar de tekentafel’ uit handen van vertegenwoordigers van GoedBeterWest!.

In de afgelopen twee maanden verzamelde bewoners, verenigd in de belangengroep GoedBeterWest! meer dan 4200 handtekeningen van bezorgde bewoners. Bezorgd over de negatieve effecten die de startnotitie Autoluw Sloten & Nieuw Sloten met zich meebrengt voor de bewoners in Amsterdam Nieuw West en Badhoevedorp. Bijna 900 Badhoevedorpers ondertekende de petitie ook. Hieruit blijkt dat het dagelijks leven van de Badhoevedorpers nauw verweven zijn met die van Nieuw-West.

Een kans

Om 15.30 uur zal wethouder Ruigrok van Verkeer de petitie in ontvangst nemen bij de ingang van het raadhuis op het Raadhuisplein in Hoofddorp. De niet aflatende inzet van bewoners uit Nieuw West en Badhoevedorp heeft er voor gezorgd dat de democratie daadwerkelijk een kans heeft.

Deze petitie is gestart omdat in de startnotitie ‘Autoluw Sloten en Nieuw Sloten’ de lusten en lasten rondom de verkeersveiligheid niet evenredig zijn verdeeld. Het afsluiten van een aantal straten in 2 wijken zoals in de notitie wordt voorgesteld heeft nadelige gevolgen voor iedereen buiten deze twee wijken, zowel bewoners, bezoekers als passanten, terwijl ook de ondernemers in deze twee wijken de nadelige gevolgen van de wegafsluitingen zullen merken in hun klandizie.