Sneeuw zorgt voor de leukste plaatjes

Algemeen
Een  mooie actiefoto: sleeënd door de lucht.
Een mooie actiefoto: sleeënd door de lucht. ((Foto: Clementine Vrooland))

HAARLEMMERMEER - Nederland heeft sinds zaterdag te maken met winterse buien. Voor zondag gold daarom code rood. Het openbaar vervoer lag stil en alle coronaprik- en testlocaties waren gesloten. En nog is Nederland ontregeld.

Want maandag zijn de treinen weer zeer mondjesmaat gaan rijden. Ook niet alle teststraten zijn maandag geopend. Rijkswaterstaat heeft maandagochtend tot 07.15 uur al meer dan 11,4 miljoen kilogram zout gestrooid om de wegen begaanbaar te houden. Door het hele land hebben de strooiwagens al 106.090 kilometer gereden. Vooral de snelwegen worden sneeuwvrij en begaanbaar gemaakt. Op een aantal plaatsen wordt ook op grote provinciale wegen gestrooid.

Elfstedentocht

Er wordt gesproken over een Elfstedentocht die sinds 1997 wellicht weer eens kan worden gehouden, maar ja dan zit corona weer in de weg. Kortom terwijl heel Nederland in de ban is van de sneeuw en het ijs dat er aan komt, wordt er volop genoten van het voor velen onbekend weer.

En het is nog niet afgelopen. Vanaf afgelopen maandag is het kwik onder nul en hebben we te maken met een koudegolf. Zeker tot volgend weekeinde blijft het vriezen, zowel overdag als ‘s nachts. In de nachten kan de temperatuur regionaal dalen tot onder de -15 graden.

Saskia Vreeswijk

En zo ziet je tuinmeubilair eruit na een sneeuwbuitje.