Nieuw clubhuis voor scouts

Algemeen
Een artist impression van het nieuwe clubhuis.
Een artist impression van het nieuwe clubhuis.

HAARLEMMERMEER - De scoutinggroepen Leeghwater en Lady Baden Powell in Badhoevedorp zijn druk aan de slag met de plannen voor de bouw van een nieuw clubhuis. De nieuwe Scouthoeve komt te liggen in het nieuwe Quatrebras voorzieningsgebied.

Voor het nieuwe clubhuis is er samen met bouwontwerpbureau Splatch en aannemersbedrijf Breedijk een ontwerp gemaakt. Het nieuwe gebouw voor de scouts in Badhoevedorp heeft inmiddels een bouwvergunning ontvangen.

Mag gebouwd

Dit betekent dat het nieuwe gebouw van 283 vierkante meter gebouwd mag gaan worden.

De nieuwe scouthoeve b iedt straks huisvesting aan scouting Leeghwater en Lady Baden Powell. Deze groepen willen fuseren en samen verdergaan onder een nieuw dak. Ze gaan samen land en water opkomsten voorzien voor de scouts in Badhoevedorp en omgeving.

Locatie

De locatie van de scouting in Badhoevedorp verandert niet. Het nieuwe gebouw wordt op dezelfde plek in het dorp gebouwd. Hiervoor wordt het oude gebouw eerst gesloopt om ruimte te maken. Het oude clubhuis aan de Snelliuslaan, tussen de Rietveldschool en het gemeentehuis, wordt al sinds 1988 volop gebruikt door de scouting. Door de sloop van het oude dorpshuis en de opnieuw ingerichte omgeving trekt het scoutinggebouw veel meer de aandacht. Alleen een opknapbeurt is niet genoeg, het scoutingclubhuis de Scouthoeve aan de Snelliuslaan, moet nodig vernieuwd.

De beide groepen zijn daarom acties gestart onder het motto ‘Maak het mogelijk!’. Er is gestart met fondsenwerving, crowdfunding en verschillende sponsoracties zoals Sponsorkliks. De scouts kunnen hulp hierbij goed gebruiken. Om de nieuwbouw te kunnen realiseren is er nog 250.000 euro nodig.

Meer informatie via: www.ScoutingInBadhoevedorp.nl.