FriendsOnline geeft aandacht aan de jeugd

Algemeen
Natascha en Inge van MeerWaarde vragen jongeren uit Haarlemmermeer mee te doen met FriendsOnline.
Natascha en Inge van MeerWaarde vragen jongeren uit Haarlemmermeer mee te doen met FriendsOnline. (Foto: Martine Goulmy)

HAARLEMMERMEER - Jongeren willen graag andere jongeren ontmoeten, zeker in deze coronatijd. Welzijnsorganisatie MeerWaarde ontwikkelde vorig voorjaar hiervoor al een speciaal programma: FriendsOnline. Donderdag 25 maart start een nieuwe groep deelnemers aan vijf online avonden in Haarlemmermeer.

Jongeren van 16 tot 23 jaar kunnen bij FriendsOnline nieuwe contacten leggen en hun ‘social skills’ verder ontwikkelen. Het innovatieve en gezellige programma biedt diverse ‘challenges’. De jongeren kunnen zo leeftijdgenoten ontmoeten en zelf ontdekken wat ze leuk vinden. MeerWaarde ondersteunt ook de jongeren van 12 tot 15 jaar in een tweede groep, die later van start gaat. Alle belangstellenden kunnen zich nu aanmelden.

Contact houden

Er doen maximaal 12 jongeren mee per groep. Jonge vrijwilligers en sociaal werkers van MeerWaarde begeleiden de online bijeenkomsten. Elke groep kan na afloop contact met elkaar houden. Na de vijf avondbijeenkomsten is er een originele afsluiting.

In de zomer van 2020 meldden acht jongeren uit Haarlemmermeer zich aan voor FriendsOnline. De avonden waren voor de deelnemers zeer geslaagd. Ze spraken online met andere jongeren en ze maakten nieuwe contacten. De jongeren vonden het jammer dat het zo snel afgelopen was. Het was gezellig en ze houden nu via een WhatsApp groep contact met elkaar.

Meer informatie: www.meerwaarde.nl/friendsonline.