De kerstboom stond nog, kappers weer aan de slag

Algemeen
De kappers hebben de komende week wel een inhaalslag te maken.
De kappers hebben de komende week wel een inhaalslag te maken. (Foto's: René Kater)

BADHOEVEDORP - Voor veel mensen was 3 maart dit jaar een datum met stip, want de kappers mochten weer aan het werk. Ook in Badhoevedorp stonden ze klaar met schaar, verf en föhn om de coronakapsels, die sinds december vorig jaar noodgedwongen het modebeeld bepaalden, weg te werken. Een ding was meteen duidelijk: kappers hebben het de komende weken druk.

“We zijn begonnen waar we in december zijn gestopt. De kerstboom stond nog.” Deze kappersboodschap verscheen direct in de media en ook het team van kapsalon Ab en Gaby aan de Sloterweg begon met het weghalen van de kerstversiering. “Ja, die hadden we bewust laten hangen”, vertelt Laura. “Als de mensen tijdens de lockdown langs liepen, zag het er allemaal wat gezelliger uit. Maar nu we op weg zijn naar Pasen moest het toch echt wel weg.

Paasboom

Of we nu onze paasboom al hebben staan? Nee, dat nog niet. Maar natuurlijk hebben we al wel ideeën hoe we alles er op z’n paasbest uit willen laten zien. Gaat ook zeker gebeuren, maar voorlopig zetten we in op het helpen van zoveel mogelijk klanten. Het loopt storm!”

Klantenkring

Kapsalon Ab en Gaby kent twee vestigingen: een in Amsterdam Nieuw-Sloten en een in Badhoevedorp. “Ab en Gaby zit hier nu 11 jaar aan de Sloterweg. Daarvoor was er in dit pand ook een kapper. Daar heb ik 10 jaar gewerkt en toen Ab en Gaby de zaak overnamen ben ik gebleven. Ik werk op deze plek dus in totaal 21 jaar. Dan heb je beslist een fijne klantenkring opgebouwd en ik vind het dan ook heerlijk iedereen weer terug te zien en bij te praten.”

Schaar ter hand

Dat laatste zijn de andere leden van het Ab en Gaby-team aan de Sloterweg met haar eens. Ilse, Jaimy, Yolanda, Michelle en Kim staan net zo enthousiast klaar om de kapmantels en schaar weer ter hand te kunnen nemen. Uiteraard gebeurt dat netjes volgens de voorgeschreven coronaregels, want natuurlijk wil niemand dat de verruimde maatregelen weer moeten worden ingetrokken.

Haartrends

Dat betekent dus dat er de komende weken volop kan worden ingezet om de klanten kennis te laten maken met de nieuwste haartrends, zoals die horen bij de lentemode van 2021. “De pony komt er steeds weer meer in. En ook krullen zijn helemaal terug. Voor de heren? Die willen het vooral kort en fris houden. Past helemaal bij deze na-coronatijd!”

De kappers mogen weer. Het team van Ab en Gaby aan de Sloterweg is er helemaal klaar voor om iedereen van zijn coronakapsel af te helpen.

Anja Maas

De coronacoupe is eraf.