Schaatsen in de lente kan bij speeltuinvereniging Zwanenburg

Algemeen
Jurgen Nobel knipte het lint door.
Jurgen Nobel knipte het lint door. (Foto's: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Het is lente, maar bij speeltuinvereniging Zwanenburg kan vanaf zondag 21 maart door de jeugd worden geschaatst. Klokslag 12.00 uur knipte, wethouder en tevens loco burgemeester, Jurgen Nobel, wat onwennig het gouden lint door. Het is naar zijn zeggen een tijd geleden dat hij een officiële handeling verrichtte. Hij gaf hiermee het startsein voor een gezellige schaatsmiddag.

Met behulp van vele vrijwilligers is deze tijdelijke kunststof ijsbaan aangelegd. In verband met corona moesten de kinderen zich van tevoren aanmelden, want de schaatsen moesten worden gehuurd. Er kunnen maximaal 40 kinderen tegelijk schaatsen in tijdsblokken van twee uur. De baan is geopend op de zaterdag en zondag.

Leefbaarheid

Deze ludieke actie was niet mogelijk geweest zonder een financiële bijdrage van de sponsoren: Drukkerij Koopmans en Stichting Voor de Buurt.

Ook moet genoemd worden de kersverse stichting HUBA als medeorganisator. Deze stichting wil zich inzetten om de leefbaarheid in onze beide dorpen, Zwanenburg en Halfweg, te vergroten door het organiseren van activiteiten voor jong en oud. HUBA staat voor de initiatiefnemers: Jeroen Hulst en Arie Baars, beiden bekende ondernemers.

Een mooi initiatief waar onze jeugd zichtbaar van geniet.

Saskia Vreeswijk

Lekker schaatsen terwijl het niet vriest, dat kan bij speeltuinvereniging Zwanenburg.