Sportclubs stimuleren bewegen bij ouderen

Algemeen
Wandelvoetbal is een prachtig voorbeeld hoe je samen lekker een potje kunt voetballen
Wandelvoetbal is een prachtig voorbeeld hoe je samen lekker een potje kunt voetballen (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - Leden van de wandelvoetbalteams OldStars sv Overbos, vv Zwanenburg en DSOV overhandigen woensdag 24 maart aanbevelingen van het Nationale Ouderenfonds aan wethouder sport, Fouad Sidali. De aanbevelingen zijn gericht om sport en bewegen bij ouderen te stimuleren en mogelijk te maken. Wandelvoetbal is een sport voor ouderen, waarbij niet gerend wordt en de bal niet hoger dan de heup mag komen.

Het Nationale Ouderenfonds heeft samen met het Mulier Instituut een impactmeting gedaan onder OldStars. De uitkomst van deze meting en hun jarenlange ervaring en expertise zijn samengevoegd tot drie aanbevelingen. De landelijk OldStars zijn gevraagd de aanbevelingen aan lokale politici te overhandigen. Ook Haarlemmermeerse teams geven gehoor aan de oproep.

“Sporten en bewegen is goed voor de mentale en fysieke gezondheid van mensen. Samen sporten werkt verbindend, is gezellig en goed voor je gezondheid. Ik ben blij met de actieve ouderen in onze gemeente”, aldus sportwethouder Fouad Sidali. “Wandelvoetbal is een prachtig voorbeeld hoe je samen lekker een potje kunt voetballen, je in beweging blijft en sociale contacten houdt. De OldStars zijn goede ambassadeurs. De aanbevelingen van het Nationale Ouderenfonds neem ik ter harte.”