Jobtalk voor werkzoekenden

Algemeen
Vaardigheden van solliciteren leren tijdens Jobtalk.
Vaardigheden van solliciteren leren tijdens Jobtalk. ((Foto: Pr))

HAARLEMMERMEER - Bibliotheek Haarlemmermeer organiseert elke eerste dinsdag van de maand de ‘JobTalk’, een handige netwerkbijeenkomst voor mensen die op zoek zijn naar een baan.

Tijdens JobTalk wordt hulp gegeven bij het verbeteren van het cv, worden er praktische tips gegeven en ervaringen gedeeld met andere werkzoekenden. De bijeenkomsten zijn op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale.

Op dinsdag 6 april is de eerste online editie, waarvoor Lex Vonk, algemeen directeur van AM match, is uitgenodigd. AM match is een bedrijf dat zich richt op de doelgroep uit de Participatiewet. Zij bieden hen kansen op betaald werk bij reguliere bedrijven. De belangrijkste taak van AM match is het koppelen van bedrijven aan mensen die weer willen deelnemen in het arbeidsproces.

Lex Vonk vertelt tijdens JobTalk alles over waar hij naar kijkt in een sollicitatiegesprek. Op welke veelvoorkomende vragen kan bijvoorbeeld worden voorbereid. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: ‘Hoe kun je in de huid van de werkgever kruipen?