75-jarige fietst 280 kilometer tegen Alzheimer

Algemeen
Nel Kastelein.
Nel Kastelein. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEMMERMEER -  Nel Kastelein (75) uit Hoofddorp gaat deze maand de uitdaging aan om ruim 280 kilometer te fietsen tegen Alzheimer. Ze hoopt hiermee geld in te zamelen voor Alzheimercentrum Amsterdam, een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten naar de ziekte van Alzheimer.

Het bureau houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek naar dementie op jonge leeftijd. De Hoofddorpse heeft besloten zich in te zetten voor het goede doel omdat de ziekte voor haar helaas niet onbekend is in haar omgeving en familie. De 280 kilometer staat symbolisch voor 1 meter per patiënt.

In Nederland lijden op dit moment 280.000 mensen aan dementie, in 70 procent van de gevallen veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer. Het oorspronkelijke streefbedrag van Nel voor het inzamelen van geld voor het goede doel stond op 300 euro. Dit streefbedrag is zij inmiddels al ruim gepasseerd, tot haar eigen grote verbazing en vreugde. 

De teller stond op eerste paasdag al op ruim 2488 euro, ruim 829 procent boven het oorspronkelijke bedrag.

Iedereen die Nel wil steunen in haar strijd tegen Alzheimer kan dat door een bedrag te doneren via https://actie.alzheimerchallenge.nl/actie/nel-kastelein of https://tinyurl.com/yhjzydnp