Bouwlocaties Zwanenburg-Halfweg besproken

Algemeen
De oude mavo in Zwanenburg.
De oude mavo in Zwanenburg. (Foto's: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG/HALFWEG - De Dorpsraad Zwanenburg/Halfweg heeft digitaal overleg gehad met onder andere het gebiedsmanagement van de gemeente Haarlemmermeer. Er zijn verschillende onderwerpen ter tafel gekomen waaronder de bouwlocaties in Halfweg en Zwanenburg.

Op termijn wordt het Sectorpark in Halfweg worden bebouwd met woningen: 30 sociale huurappartementen en vrijstaande en geschakelde woningen. Realisatie laat op zich wachten in verband met het plaatsen van een geluidswand door ProRail. Daarom is verkoop uitgesteld tot hier meer duidelijkheid over is. In april wordt een explosievenonderzoek gehouden en in mei wordt de huidige bebouwing gesloopt.

De gemeente is bezig om het bestemmingsplan aan te passen voor de Houtrakkerweg: zodat de bouw van 16 woningen mogelijk wordt gemaakt.

Zwanenburg

Voor de locaties oude Brandweerkazerne en oude Mavo in Zwanenburg heeft de gemeente een nieuw bestemmingsplan opgesteld om woningbouw mogelijk te maken. Het voorontwerp daarvan is nu gereed en is ter advisering voorgelegd aan de dorpsraad. De volgende fase is een ontwerpbestemmingsplan. Naar verwachting zal dit plan na de zomervakantie ter inzage worden gelegd waarna een ieder en zienswijze kan indienen. Voor de terinzagelegging organiseert de gemeente nog een bewonersbijeenkomst. De sloop van de oude Mavo vindt plaats in het derde kwartaal van dit jaar.

Er komt geen woningbouw op de Wilgenlaan/Essenlaan: Op het terrein van de voormalige Julianaschool vindt, in strijd met eerdere plannen, geen woningbouw plaats. Hier wordt nieuwbouw gepleegd voor de Zwaan school, voorheen de Achtbaan. De leerlingen van deze school zullen tijdelijk ondergebracht worden in de Gaandeweg school aan de Plantsoenlaan.

Via de nieuwsbrief op www.zwanenburg-halfweg.nl is meer te lezen over de besproken onderwerpen

Saskia Vreeswijk

Het Sectorpark in Halfweg.