Levensgrote letters bij groen parel De Bretten

Algemeen
Niemand kan meer om het natuurgebied De Bretten heen.
Niemand kan meer om het natuurgebied De Bretten heen. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - De Bretten, de laatste stadswildernis van Amsterdam in Sloterdijk West, tussen de Haarlemmerpoort en Halfweg, is een gebied waar normaal gesproken al niemand meer omheen kan. Deze maand werden nog eens levensgrote 3D-letters geplaatst om de locatie nog beter aan te duiden. Tegelijkertijd werd er een memoryspel uitgebracht van De Bretten. Het spel zit in een goodiebag, die kan worden gewonnen.

De Bretten is de groene parel in Sloterdijk West, tussen de Haarlemmerpoort en Halfweg. Toch is het gebied bij een aantal Amsterdammers nog onbekend terrein. Dat is zonde, want iedereen mag van De Bretten genieten. Om te wandelen, struinen, fietsen, elkaar ontmoeten, noem maar op.

Groene parel

Daar weet Erik Bobeldijk, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, alles van. “De Bretten is met recht een groene parel en een prachtige entree van onze stadsdeel en daarmee van Amsterdam. Veel bezoekers zijn verrast over wat ze zien. Met de letters vergroten we de zichtbaarheid van de Bretten en nodigen we mensen uit om dit mooie natuurgebied te bezoeken. Want het is een gebied waar je als Amsterdammer trots op mag zijn.”

Tot eind 2021

De letters, twee meter hoog en twintig meter lang, staan in ieder geval tot eind 2021 op vlakbij de ingang van Volkstuinpark de Groote Braak. Daarna worden de letters naar een tweede locatie overgebracht, aan de zuidkant van De Bretten.

Memoryspel

Momenteel zitten bewoners vanwege de coronamaatregelen veel binnen. Toch kunnen bewoners vanuit huis toch op avontuur in de groene stadswildernis. Met het nieuwe memoryspel kunnen verschillende Brettenlocaties thuis worden ontdekt.

Goodiebag

Het spel kan worden gewonnen door te mailen naar: debretten@amsterdam.nl. Geef in de mail de reden aan om de goodiebag te willen winnen. ER worden 10 spellen verloot. Meer informatie over De Bretten: amsterdam.nl/debretten.