Nieuw evenement No Way Ride 2021 in Haarlemmermeer

Algemeen
De organisatie van No Way Ride 2021 heeft er in ieder geval zin in.
De organisatie van No Way Ride 2021 heeft er in ieder geval zin in. ((Foto: Pr))

HAARLEMMERMEER - Na een periode waar positief niet de goede betekenis had, zo vindt de Rotary Club Amsterdam-Halfweg, is het volgens hen het moment aangebroken om iets leuks te organiseren, namelijk de eerste editie van de rally No Way Ride 2021.

De naam van het evenement is gekozen met een knipoog naar het NoWay A9 Festival dat in 2017 in Badhoevedorp werd georganiseerd ter ere van de omleiding van de oude A9 uit Badhoevedorp. Een deel van de organisatie van toen is nu bij dit evenement betrokken. Destijds was het festival op de toen nog aanwezige snelweg A9,. Dit jaar zijn de start en de aankomst op dezelfde locatie; op het inmiddels afgebroken tracé bij restaurant Q-Beach in Badhoevedorp.

Lichtere versie

Aanvankelijk was het plan om een lichtere versie van het festival te organiseren in combinatie met een rally, maar gezien de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, leek de kans op het niet doorgaan te groot en heeft de organisatie zich gericht op de rally.

De opzet van de rally is competitief, maar met vooral de nadruk op gezelligheid. Voor het uitzetten van de rally route heeft de organisatie één van de bekendste rally organisatoren van het land, Frans van der Vliet, bereid gevonden. Frans, inwoner van Badhoevedorp heeft inmiddels een mooie route samengesteld richting het midden van het land en om gedurende de dag de sfeer er goed in te houden is er tussendoor voldoende gelegenheid om samen een hapje en drankje te doen, maar vooral ook tijdens het rijden te genieten van de omgeving.

Stoere sportauto

De rally is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een klassieke of speciale auto, voor mensen met een stoere sportauto en er is ook een klasse met elektrische auto’s. Uiteraard is het extra leuk als er teams gaan inschrijven uit de omgeving Amsterdam, Halfweg, Zwanenburg en Badhoevedorp, omdat de organiserende Rotaryclub in dit werkgebied ligt en het de onderlinge saamhorigheid ten goede komt.

Rally

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de site https://www.nowayride2021.nl/. De kosten bedragen 295 euro per equipe, met twee personen, en daar zit onder meer koffie, een lunch, een Goody bag”, rallybenodigdheden, toegang tot een app, een driegangen diner en deelname aan de ludieke veiling bij inbegrepen. Uiteraard wordt een goed doel ondersteund. De rally begint op 26 juni om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur.

Goed doel

“Met de organisatie van de rally willen wij, naast het organiseren van een leuk event, geld inzamelen voor het goede doel”, aldus organisator voorzitter Remco Gaanderse. “Om dit te bereiken wordt er aansluitend op de rally, voor de deelnemers en geïnteresseerden ook nog een diner met een veiling georganiseerd”. Gaanderse vervolgt: “De opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel, maar het lijkt ons een goed idee, dat in tegenstelling tot het gebruikelijke, iedereen een suggestie kan doen, wat dat goede doel mag zijn”. “Onze voorkeur gaat uit naar lokale projecten, vanwege onze betrokkenheid in dit gebied”.