Bieb zoekt nieuwe Polderdichter

Algemeen
Bibliotheek Haarlemmermeer zoekt een opvolger voor polderdichter Mirjam Noach.
Bibliotheek Haarlemmermeer zoekt een opvolger voor polderdichter Mirjam Noach. (Foto: Pr)

HAARLEMMERMEER - De bibliotheek is op zoek naar de nieuwe Polderdichter 2021-2022. Iedereen van jong tot oud kan meedoen aan de wedstrijd. Wie iets met dichten doet, van klassiek tot spoken word of rap, kan zich opgeven.

In 2018 werd deze wedstrijd gewonnen door Mirjam Noach. Afgelopen twee jaar heeft zij mooie gedichten geschreven voor onder andere de bibliotheek en de gemeente. Deze gedichten zijn gebundeld in een boek dat is opgenomen in de collectie van de bibliotheek. Nu is de zoektocht naar haar opvolger.

Twee jaar

De Polderdichter werkt samen met Bibliotheek Haarlemmermeer aan de inhoud van het ‘Polderdichterschap’. Bewoners van de gemeente Haarlemmermeer worden daarbij betrokken De Polderdichter wordt aangesteld voor een periode van twee jaar en schrijft gedichten over lokale gebeurtenissen of personen.

Speciaal geschreven

Kandidaten leveren bij de aanmelding twee door hen geschreven gedichten aan. Dit mogen gedichten zijn die al eerder zijn geschreven, of voor deze gelegenheid speciaal zijn geschreven. Daarnaast dienen zij ook een video aan te leveren waarin zij zich kort voorstellen en één van je gedichten voordragen. Ook een korte motivatie waarin is te lezen waarom iemand de titel Polderdichter 2021-2022 zou willen dragen is onderdeel van de aanmelding. De gedichten, video en motivatie mogen via wetransfer.com worden verstuurd naar aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl. Dat kan tot 14 mei.

Na de eerste ronde is er een tweede ronde waarbij een gedicht in opdracht wordt geschreven.