Wethouder Marja Ruigrok genomineerd voor Beste Lokale Bestuurder 2020

Algemeen
Wethouder Marja Ruigrok ontvangt het certificaat Beste Lokale Bestuurder 2020 uit handen van Nicolette Ouwerling directeur van Necker en Naem.
Wethouder Marja Ruigrok ontvangt het certificaat Beste Lokale Bestuurder 2020 uit handen van Nicolette Ouwerling directeur van Necker en Naem. (Foto: Pr)

HAARLEMMERMEER - Al jaren organiseert Binnenlands Bestuur samen met Necker van Naem, de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Door het hele land werken goede bestuurders. Van Friesland tot Limburg en van Noord-Holland tot Gelderland. Maar hoe wordt een bestuurder de beste bestuurder? Ruim 7000 lokale en regionale volksvertegenwoordigers, bestuurders, secretarissen en griffiers maken een selectie in twee rondes. In de eerste ronde geven zij aan wie zij vinden uitblinken in het afgelopen jaar en waarom. In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is. Het thema van 2020 was digitale democratie.

Een van de genomineerden voor deze titel was wethouder Marja Ruigrok. Marja wordt gezien als een betrokken, daadkrachtige en open bestuurder. Een van de ondervraagden verwoorde het als volgt: “Ze is toegankelijk, probeert iedereen mee te nemen in haar afwegingen en heeft een zichtbare rol naar buiten toe. Van de kleinste kern in het noorden van Haarlemmermeer tot aan de plassen in het zuiden: iedereen weet wie ze is.”

De Beste Lokale Bestuurder van 2020 werd wethouder Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal.

Meer informatie over de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder? Neem dan een kijkje op: https://www.bestebestuurder.nl/.