Hoorzitting omgevingsvergunning voormalig Ahrend/Cirkel terrein

Algemeen
Het  voormalig Ahrend/Cirkel terrein.
Het voormalig Ahrend/Cirkel terrein. ((Foto: Peter Vreeswijk))

HAARLEMMERMEER - Kees Bos en Saskia Vreeswijk, namens de dorpsraad en ondernemingsvereniging, hebben samen met een acht bezwaarmakers, deelgenomen aan de hoorzitting bij de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie over de omgevingsvergunning voormalig Ahrend/Cirkel terrein in de raadszaal van het gemeentehuis in Hoofddorp. Mede aanwezig waren de vergunninghouder, Somerset, een vertegenwoordiger van het college en zijn adviseur met betrekking tot verkeer te weten een medewerker van het bureau Goudappel Coffeng.

De dorpsraad en de ondernemersvereniging zijn fel tegen de komst van een groot distributiecentrum

De dorpsraad en de ondernemersvereniging zijn fel tegen de komst van een groot distributiecentrum aan de rand van het dorp. Ze willen liever woningen en hebben bezwaar gemaakt tegen een omgevingsvergunning die het mogelijk maakt een distributiecentrum te realiseren.

Verkeersonderzoek

Op aandringen van de dorpsraad heeft de gemeente, ná het afgeven van de vergunning, alsnog aan het bureau Goudappel Coffeng opdracht gegeven om een verkeersonderzoek te doen. Dit onderzoek is naar de mening van dorpsraad en ondernemingsvereniging niet goed uitgevoerd. Er is met diverse factoren onvoldoende rekening gehouden.

Het bezwaar van de dorpsraad en de ondernemingsvereniging richt zich dan ook voornamelijk op dit onvolledige en foutieve verkeerskundig onderzoek. “Maar ook op de gemiste kans om woningbouw op deze locatie te onderzoeken. Feitelijk had dit al moeten plaatsvinden bij de totstandkoming van het bestemmingsplan in 2019. Het bedrijf Ahrend/Cirkel was toen immers al vertrokken. Een gelegenheid die het college en de raad voorbij hebben laten gaan”, volgens de dorpsraad.

Pleitnota

Na hoor en wederhoor werd de zitting na ruim twee uur beëindigd. De pleitnota is te vinden via http://www.zwanenburg-halfweg.nl/.../bezwaarschrift.

De bezwaarschriftencommissie brengt mogelijk binnen 6 weken een advies uit aan het college van burgemeester en wethouders. Het college dient daarna een nieuw besluit te nemen.