Jeugd maakt kennis met sport en cultuur

Algemeen

HAARLEMMERMEER - Nu corona langzaam op de achtergrond aan het raken is, kan er weer volop aandacht zijn voor sportief bewegen en cultuur. Speciaal voor basisschoolleerlingen introduceert het team Sportservice Haarlemmermeer de komende tijd twee Sjors-projecten: Sjors Sportief en Sjors Creatief. Ze gaan na de zomervakantie van start en bieden de jongste schooljeugd de kans kennis te maken met tal van sportclubs en cultuurinstellingen. Vrijblijvend, laagdrempelig, en in veel gevallen zelfs gratis.

Sjors Sportief en Creatief doen hun intrede in het schooljaar 2021-2222. Lijkt het je leuk om iets aan sport te gaan doen, zoals dansen, hockey, judo, turnen of boksen? Of misschien wil je iets anders, zoals zwemmen of basketbal? Of zoek je het liever in het creatieve en wil je iets gaan doen met tekenen, schilderen, of mozaïek, of misschien eens proefles koken? Dan kun je je via de Sjorsformule opgeven om eens sfeer te proeven. Hoe en wat precies? Simpel. Je kunt je inschrijven met een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem. En wat dan wel? Dat kun je zien in het Sjorsboekje dat de leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Haarlemmermeer ontvangen bij de start van het nieuwe schooljaar.

Oproep

Team Sortservice Haarlemmermeer kan de Sjorsformule alleen in werking zetten als zoveel mogelijk sportclubs en culturele instellingen hun aanbod via het Sjorsproject presenteren. “Als organisatie vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. En via Sjors maken we dat mogelijk en makkelijk. De formule heeft zich al in ruim 120 gemeentes bewezen. Leerlingen ontdekken het veelzijdige aanbod aan sportieve en culturele activiteiten, zonder dat ze meteen ergens lid van hoeven worden. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden. We roepen sportverenigingen en cultuurinstellingen dan ook op zich bij dit project aan te sluiten. Op de website: www.noordhollandactief.nl gaat dat heel simpel. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”