Evelien van der Werff fietst voor Esperanza

Algemeen
Evelien van der Werff: op de fiets hoopt zij de komende zes weken een rondje te maken langs alle IPSO-inloophuizen van Nederland.
Evelien van der Werff: op de fiets hoopt zij de komende zes weken een rondje te maken langs alle IPSO-inloophuizen van Nederland. (Foto: Pr)

BADHOEVEDORP - Corona speelt in ons dagelijks leven gelukkig een steeds kleinere rol. De maatschappij komt steeds meer uit de slaapstand, we proberen ons oude leventje weer op te pakken. Maar dat gaat lang niet overal even soepel. Diverse instellingen worden geconfronteerd met voortgangsproblemen: “We willen onze deuren graag openzetten, maar hebben we nog voldoende financiële middelen om weer verder te gaan?”

Deze situatie speelt onder andere bij de door het KWF erkende IPSO-inloophuizen, bedoeld om een ontmoetingsplek te kunnen bieden aan (ex) kankerpatiënten en hun naasten. Esperanza in Badhoevedorp is daar een van.

Dikke streep

“Het zal voor ons niet makkelijk worden”. Riet Verbeek, de motor achter het inloophuis aan de Badhoevelaan, vertelde al eerder in deze krant hoe corona er voor Esperanza in heeft gehakt. Het virus zette een dikke streep door alle activiteiten en sponsoracties en het inloophuis is daarvan voor zijn bestaan nu eenmaal afhankelijk. Riet en haar team vrijwilligers zijn dan ook erg blij met een initiatief van Evelien van der Werff. Zij heeft aangehaakt bij de KWF-oproep Huis in Actie, waarmee mensen worden gevraagd zich met sponsoracties en andere activiteiten in te zetten om de situatie van de inloophuizen te verbeteren.

Evelien heeft zich gemeld en maakt een speciale gesponsorde fietstocht langs alle inloophuizen van Nederland. Riet: “Dat zijn er in totaal 75, dus het is fiks doortrappen. Al het geld dat ze hiermee bij elkaar weet te fietsen, gaat naar het KWF. De stichting verzamelt alles in een grote ‘Evelien-fietstochtpot’ en die wordt onder alle inloophuizen, waaronder Esperanza, verdeeld. Het is fantastisch dat Evelien dit doet. Ze zet daarmee de deur naar de toekomst weer open.”

Ook wethouder fietst

Evelien is op 25 mei in Zwolle gestart en heeft voor haar speciale fietstocht zes weken uitgetrokken. Op donderdag 3 juni wordt ze in de Badhoevelaan bij Esperanza verwacht. Tegen 10 uur staat daar een ontvangstcomité klaar om haar, uiteraard volgens de geldende coronaregels, te verwelkomen. Ook wethouder Fouad Sidali, met onder andere Volksgezondheid in zijn portefeuille- komt naar de Badhoevelaan. Om haar te begroeten, maar ook om haar te steunen. Want als Evelien tegen 11.00 uur Badhoevedorp verlaat, stapt ook hij op de fiets en rijdt een stukje met haar mee.”

“Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie”. Met dit als motto trapt Evelien de komende weken van inloophuis naar inloophuis. Dat gaat haar des te makkelijker af, als ze weet dat veel mensen symbolisch mee fietsen omdat ze haar steunen met een sponsorbedrag.

Helpen

Wie Evelien en de inloophuizen wil helpen, kan dat doen via de speciale link https://acties.kwf.nl/fundraisers/evelienwerff/huisinactie - en een bedrag doneren. Alle beetjes helpen. En wil je niet alleen symbolisch, maar ook echt mee fietsen, meld je dan aan om een stukje met haar mee te rijden. Goed voor jezelf, na corona is lekker buiten bewegen nooit weg, en voor Esperanza. Geef je op, pak je fiets en doe mee. Riet: “Dan wordt het een succes en dat kunnen we allemaal gebruiken.