Eerste exemplaar ‘Handen aan het bed!’ voor André van Duin

Algemeen
André van Duin en Henk Eising met het eerste exemplaar van het boek.
André van Duin en Henk Eising met het eerste exemplaar van het boek. (Foto: Pr)

AMSTERDAM - André van Duin nam vorige week het eerste exemplaar van het boek ‘Handen aan het bed!’ in ontvangst. Het boek gaat over de belevenissen van vrijwilliger Henk Eising in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Het boek werd hem overhandigd door auteur die op eigen wijze schrijft over zijn ervaringen als vrijwilliger patiëntenvervoer in het Antoni van Leeuwenhoek.

In ‘Handen aan het bed!’ geeft Henk Eising uit Badhoevedorp een uniek, maar ook hartverwarmend kijkje achter de muren van het ziekenhuis. Samen met zijn collega’s vervoert hij patiënten van de verpleegafdeling naar onderzoeks- en behandelkamers. Daarmee nemen ze veel werk uit handen van het ziekenhuispersoneel.

Het boek bevat korte verhalen over indringende, ontroerende en grappige momenten die onderweg plaatsvinden. Soms zijn ze opbeurend, soms hartverscheurend maar altijd ontroerend en lezenswaardig. Tevens bevat het boek portretjes van een aantal collega vrijwilligers. Wie zijn het, wat is hun motivatie en wat doet het met ze. Kortom, een boek vol met opmerkelijke levensverhalen en bijzondere mensen.

De volledige netto opbrengst van het boek gaat naar de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, het goede doel van het ziekenhuis. Alle donaties aan de AVL Foundation dragen rechtstreeks bij aan de financiering van kankeronderzoek in het AVL.