Mannenkoor zingt weer uit volle borst

Algemeen
Het mannenkoor tijdens een kersconcert.
Het mannenkoor tijdens een kersconcert. (Foto: Pr)

HAARLEMMERMMEER - Acht maanden is er niet gezongen door het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap (HMZV). De repetities gingen niet door vanwege corona, maar ze zijn weer hervat, de vaste maandagavond repeteren gaat weer door. Voor het eerstkomende concert, dat is met Kerstmis, worden nog stemmen gezocht. 

 De zangers van dit gerenommeerde en al bijna 90 jaar bestaande koor, zingen in zig zag - opstelling zodat de 1,5 m afstand wordt gewaarborgd en er is een gezondheidscheck. 

De jaarlijks vakantieperiode van zes weken ontbreekt dit jaar. Dirigent Roland Bosma en de zo’n veertig zangers  hebben al zo lang stilgezeten, dat iedereen enthousiast is om zonder verdere onderbrekingen aan de slag te gaan. Dat is belangrijk omdat er een stevig oefenprogramma wacht voor het eerstkomende optreden. Dat is een kerstconcert op zondag 19 december in de Ontmoetingskerk in Rijsenhout.

Zangers gezocht

Voor dit concert worden mannelijke koorleden gevraagd die een redelijk stemgeluid ten gehore kunnen brengen en een flinke portie enthousiasme hebben. Kennis van het notenschrift is niet vereist, wat een ieder moet weten, leren zij tijdens de repetitie. HMZV verzorgt de concertkleding.

 Voor deelname, inclusief alle repetities tot de Kerst, worden een eenmalige bijdrage van 30 euro gevraagd. Belangstellenden kunnen ook geheel vrijblijvend tijdens de repetitie een kijkje komen nemen. Die beginnen om 20.00 uur, vanaf 19:30 uur staat de koffie klaar.

Voor meer informatie: www.hmzv.net.