Update

: Oplevering dorpsplein en terras nadert

Algemeen
Het terras is gelegd.
Het terras is gelegd. (Foto's: Peter Vreeswijk)

HALFWEG/ZWANENBURG - Nog een paar weken en dan worden zowel het dorpsplein als het buiten terras aan de achterzijde van het dorpshuis opgeleverd. Achter het dorpshuis wordt het mooi, met een terras met fantastisch uitzicht op het park. Het wordt een geliefde plek voor menig Zwanenburger en Halfwegger. 

Saskia Vreeswijk

De aanleg van de vlonder is inmiddels verder gevorderd. Helaas laat de levering van de steigerdelen toch op zich wachten. Dit als gevolg van de stremming van het Suez kanaal die zich onlangs heeft voorgedaan en door de problemen rondom corona. In geval dat de vlonder niet vóór de bouwvak geleverd en aangebracht kan worden, zullen in ieder geval de bestrating en plantvakken achter het gebouw klaar gemaakt worden zodat er tijdens de zomer vakantieperiode deels gebruik kan worden gemaakt van het terras,

Binnen de hekwerken van de voormalige Lidl, die nu is gesloopt, is de uitvoering van de aanleg van de riolering en het straatwerk verder gevorderd. Dit is eigenlijk tegen verwachting in. De bestrating vanuit de Dennenlaan tot aan de hoofdingang van het gebouw zal ook voor de zomervakantie zijn aangebracht. Dit zodat de hoofdingang vanuit de Dennenlaan op een ordentelijke wijze over de bestrating kan bereikt. Zoals eerder aangegeven zal medio augustus het overige deel worden afgrond.

Het terras achter het dorpshuis wordt een geliefde plek om te zitten.