‘Ik kon vroeger heel goed niet mezelf zijn, gelukkig ligt die tijd ver achter me’

Algemeen
Mehdi werkt met veel plezier in Nieuw-West.
Mehdi werkt met veel plezier in Nieuw-West. (Foto's: Ad van Dam)

NIEUW-WEST - In een serie portretten Oog in Oog met…komen mensen, die wonen en/of werken in Nieuw-West, aan het woord over hoe zij dat ervaren. Wat vinden zij daar prettig of zouden ze juist graag willen veranderen? Kunnen zij zichzelf zijn? Voelen ze zich hier veilig? Deze week staan we Oog in Oog met de 32-jarige Mehdi, die werkt bij Watersportcentrum Sloterplas.

Ad van Dam

“Ik werk hier bij Steiger 4. Dit wordt alweer mijn zesde zomerseizoen. Ik ben verantwoordelijk voor het horecagedeelte en de verhuur van de boten. We zijn een watersportbedrijf, we geven zeilcursussen, we organiseren kinderzeilkampen in de zomervakantie en we verhuren zeilboten, kano’s, waterfietsen en supboards. De horeca is ter ondersteuning van deze activiteiten. We hebben hier een groot terras met het mooiste uitzicht van Amsterdam.”

“De afwisseling in werkzaamheden is hier erg leuk, het is niet alleen maar cappuccino’s maken of bitterballen bakken, maar ook een beetje onderhoud plegen, bijhouden van het gazon en andere kleine werkzaamheden. Iedereen is welkom hier. Dat vind ik leuk, ik hou van mensen en gezelligheid. We hebben een leuk gevarieerd team, ik kan hier 100% mezelf zijn. Vroeger was dat wel anders, ik kon heel goed niet mezelf zijn. Die tijd ligt gelukkig ver achter me. Ik heb hier veel geleerd, ben echt in mijn functie gegroeid, ik mocht fouten maken, waardoor ik kon leren. Mijn baas gaf mij zelfvertrouwen en noemde mij ‘een ruwe diamant, die bijgeslepen moet worden’. Dat is goed gelukt. Haha.”

Ziel

“Voordat ik hier kwam werken, had ik geen enkel beeld van Nieuw-West. Ik kende het helemaal niet en dacht zelfs dat het hier eng en gevaarlijk zou zijn, maar het tegendeel is waar. Ik voel me hier thuis. Ik was hier nooit geweest, wist niet dat het zo mooi was, zeker de Sloterplas, best bijzonder zo’n grote plas midden in de stad. Ik ben zelfs van deze plek gaan houden.”

“Wanneer ik aan vrienden vertel dat ik in Nieuw-West werk, hebben ze vaak dezelfde negatieve vooroordelen, die ik ook had. Ik zeg dan: ‘nee, nee, nee, het is hier echt anders dan je denkt hoor. Ja, ik voel me nu betrokken bij de plannen die ontwikkeld worden en hoop dat de gemeente er niet een hele grote attractie van gaat maken, ik vind het wel mooi zoals het nu is, dat het niet te commercieel wordt, echt een omgeving met karakter en een ziel. Het leuke is dat hier veel mensen uit de buurt komen, maar ook steeds meer mensen uit de stad ontdekken deze mooie plek.” 

Vrolijk

“Als ik mijn ouders mag geloven, was ik altijd een heel geestig kindje, tikkeltje bij de hand, maar wel op een leuke manier, ik ben de jongste. ‘Wordt nu eens een keer volwassen’, krijg ik regelmatig te horen. Ik hou nog steeds van een lolletje en vind het ook best moeilijk om serieus te zijn. Soms ben ik wat rommelig, ik vergeet soms dingen, laat dingen slingeren, maar toch lukt het me wel in het leven en weten mensen, zo is Mehdi nu eenmaal. Tegenwoordig maak ik voor mezelf lijstjes van dingen die ik allemaal moet doen.

“Ik schrijf dan bijvoorbeeld tien dingen op, maar dan lukt het me niet die allemaal te doen. Eerst kon ik me daar dan heel druk om maken en dat leverde me veel stress op. Nu denk ik, als ik er maar vijf gedaan heb, heb ik er gewoon wel vijf gedaan! Ik ga er nu op die manier mee om, dat werkt goed en geeft me rust. Ik heb geaccepteerd hoe ik ben. ”

“Deze regenboogvlag gaan we hier ophangen hoor, past goed bij dit bedrijf, we zijn een bedrijf, waar iedereen zichzelf kan zijn. Zou eigenlijk overal zo moeten zijn. Dat werkt gewoon beter. Ik ga meteen een collega bellen. Een van de zeilinstructeurs is heel handig. Die kan wel even die vlag ophangen bij mijn terras. Als bewijs kan je zo een foto maken.”

Reageren? Mail dan naar rozeinbeeld@gmail.com

Hier het bewijs: de vlag hangt!