Manon zwom 2458 euro bij elkaar in de Ringvaart voor haar vriendin

Algemeen
Brigitte van der Erve (links) en Manon Groepenhoff: blij met de prachtige opbrengst van deze Ringvaart-swim.
Brigitte van der Erve (links) en Manon Groepenhoff: blij met de prachtige opbrengst van deze Ringvaart-swim. (Foto: Anja Maas)

BADHOEVEDORP - Manon deed het. Ze had het beloofd en maakte die belofte helemaal waar. Afgelopen zaterdag sprong Manon de Ringvaart in, zwom zo’n 2 kilometer langs de Nieuwemeerdijk en werd daarna onder luid applaus weer op het droge ontvangen. Een prima zwemprestatie, die ook nog eens een prima bedrag opleverde. Manon haalde met haar zwemmeters voor het KWF 2458 euro op.

Anja Maas

Manon Groepenhoff, geboren en getogen in Badhoevedorp, ging het water in namens team Brigitte & Friends. Brigitte is Brigitte van der Erve, ook uit Badhoevedorp en Manons hartsvriendin. Brigitte is getroffen door kanker. “Een afschuwelijke ziekte. Alles wat kan om die de wereld uit te helpen moeten we doen. Daarbij is geld voor wetenschappelijk onderzoek onmisbaar, vandaar mijn sponsorzwemtocht. Ik had mee willen doen met de Swim to fight Cancer in de Amstel, maar die is wegens corona gecanceld. Toen dacht Ik: dan doe ik een Ringvaart-swim? Ik mag de mensen die mij willen sponsoren niet teleurstellen.”

Cheque

En zo beleefde Badhoevedorp afgelopen zaterdagmiddag een waar zwemfeestje. Bij het terras van restaurant De Pelikaan, waar Manon weer voet op Badhoevedorpse bodem zette, hadden haar enthousiaste supporters zich verzameld voor een feestje. Er hingen zelfs voor iedereen Hawaï-slingers klaar. Een stralende nazomer-zon deed de rest. Het was van tevoren niet zeker of Brigitte van der Erve zelf aanwezig zou kunnen zijn, maar gelukkig kon ze toch getuigen zijn. En ze had ook iets meegenomen voor Manon: een symbolische cheque voor 2458 euro.

Wethouders aanwezig

Diverse vertegenwoordigers van het KWF zorgden voor een goede gang van zeken. En er waren zelfs twee gemeentelijke wethouders aanwezig. Marjolein Steffens-van de Water en Johan Rip stonden ook klaar om Manon te verwelkomen. 

Marjolein Steffens: “We zijn hier als vrienden van Brigitte, ze heeft voor onze partij de HAP in de raad gezeten. We vinden het fantastisch dat Manon dit voor haar gedaan heeft. Een prachtige middag.”

Kan nog doneren

Het bedrag van 2458 euro is inmiddels al overschreden. En natuurlijk kan er nog steeds meer bij. Wie de zwemprestatie van Manon alsnog wil ondersteunen kan dat doen via de website: website www.fightcancer.nl/fundraisers/manongroepenhoff. Doneren kan tot 2 juli 2022, de dag waarop de volgende zwemmarathon op het programma staat. 

“Dan hoop ik dat ik wel de Amstel in kan”, aldus Manon. “Maar mocht corona dat onmogelijk maken, dan ga ik weer voor een Ringvaartfeestje.”