Vrijwilligers werden bedankt

Algemeen
Ballonnen, een welkomsttekst en gastvrouw Sau-San, allemaal voor de vrijwilligers van cluster-noord.
Ballonnen, een welkomsttekst en gastvrouw Sau-San, allemaal voor de vrijwilligers van cluster-noord. (Foto: Anja Maas)

BADHOEVEDORP – Ballonnen en een groot welkomstbord markeerden de toegangsdeur en Sau-San, een van de medewerksters van het Dorpshuis, stond klaar als gastvrouw om iedereen te ontvangen en de weg te wijzen. Het Dorpshuis stond vorige week in het teken van het jaarlijkse vrijwilligersfeest.

Anja Maas

“Welkom en dank voor jullie geweldige inzet”. Dat was de boodschap die Maarten Askamp, directeur van Stichting Maatvast, en zijn team aan de aanwezige vrijwilligers wilden meegeven. Want zo simpel is het: zonder vrijwilligers geen activiteiten in de dorps- en wijkraden. Dus is een jaarlijks feestje om iedereen voor zijn hulp en inzet te bedanken helemaal op zijn plaats.

Stralend feestje

“En we zitten vandaag goed”, aldus Dorpshuis-beheerder Noor van Bussel, “want we hebben het weer mee. Een stralende dag voor een stralend feestje. We zijn op dit moment in afwachting van wethouder Steffens, die naar het Dorpshuis komt. We zijn blij met haar komst”. Noor van Bussel kreeg gelijk: het werd een stralend feestje. Er waren hapjes, drankjes, er was live muziek.

Verdeling

“We hebben de medewerking van Jan Dobbe. Hij is popzanger, met een programma dat vooral senioren aanspreekt. Vanmiddag hebben we gekozen voor rock & roll. Hoeveel vrijwilligers hier vandaag zijn? Ik denk zo’n 70. En dat is dan een gedeelte van het totale polder-vrijwilligersbestand. Vanwege corona kunnen we namelijk niet iedereen tegelijk ontvangen, dus hebben we een verdeling gemaakt in drie clusters. Hier in het Dorpshuis draait het vandaag om cluster-noord, de andere twee clusters, midden en zuid, worden op andere plekken getrakteerd. Voor Badhoevedorp staat er een heerlijke barbecue op het programma.”