Komisch drama uit Marokko bij Internationale Explorez festival

Algemeen
Een scene uit het komisch drama Sir Dim.
Een scene uit het komisch drama Sir Dim. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - Het ZID Theater organiseert van vrijdag 17 september tot en met 10 oktober het Internationale Explorez festival met op 17 en 18 september het komisch drama Sir Dim van het Forhat El Bahja ensemble uit Marokko. Sir Dim, opgevoerd in het Marokkaans-Arabisch.

Het ensemble verdiept zich in de maatschappelijke problemen van oudere Marokkanen die met pensioen zijn. De problemen van deze oudere Marokkanen zijn zowel juridisch als psychologisch van aard. Ze ontstaan door allerlei misverstanden en een uiterst gebrekkige voorbereiding op hun nieuwe levensfase. ‘Wat is nog de moeite waard in het leven?, vragen zij zich af.

Humor

De bekende acteurs Farid Regragui, Benaissa El Jirari en Said Ait Bajja vormen een sterrencast die humor en theatraliteit virtuoos combineert. De voorstelling begint op beide dagen om 20.00 uur. 

Tijdens de festivalperiode zijn er meer activiteiten, zoals zondag 3 oktober om 17.00 en 20.00 uur de dynamische en muzikale voorstelling Een stad, Vele gezichten van Daan Bosch te zien in de OBA.

Of Best of ExploreZ & Het Alfabet van onzekere tijden op vrijdag 30 september om 20.00 uur bij Podium Mozaïek. Er zijn sneak previews van alle ExploreZ voorstellingen en de première van de nieuwe voorstelling van ZID te zien, met als thema: hoop op nieuwe perspectieven. 

Voor meer informatie:  www.zidtheater.nl.