Gymnastiek voor de jeugd bij F.D.O.

Algemeen
De jeugd van F.D.O..
De jeugd van F.D.O.. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - Gymnastiekvereniging F.D.O. heeft voor het nieuwe seizoen weer allerlei leuke activiteiten voor verschillende leeftijden. Om eens een keertje kennis te maken met F.D.O. is een proefles mogelijk.

Tijdens ouder-en-peuter-gym gymmen de ouders samen met hun peuter. Zo worden de eerste grondvormen van het bewegen geleerd. Peuters krijgen na afloop het Nijntje-diploma. 

Vanaf ongeveer 4 jaar komen de meisjes en jongens op de afdeling kleutergymnastiek. Ook hier wordt op speelse wijze geoefend met de grondvormen van bewegen, zoals lopen, duikelen, rollen, werpen, vangen, hangen en steunen.

F.D.O. is een van de weinige verenigingen in Amsterdam, waar aan jongens de gelegenheid wordt geboden om te turnen. Turners van F.D.O. doen elk jaar mee aan diverse wedstrijden. Voor meisjes zijn er ook diverse mogelijkheden. Ook kunnen meisjes meedoen aan wedstrijden. Ook dit jaar is er ook weer de mogelijkheid tot het volgen van een cursus klimdoekturnen.

Alle lessen worden gegeven in Sportcentrum Caland: Elizah van Calcarstraat 2. Voor informatie via: fdoturnen@hccnet.nl of info@gvfdo.nl. Ook op de website is informatie te vinden: www.gvfdo.nl.