Water als rode draad in expositie

Algemeen
Frans de Haan.
Frans de Haan. (Foto: Peter Vreeswijk)

HAARLEMMERMEER - Frans de Haan exposeert zijn schilderijen in De Stompe Toren in Spaarnwoude. Zijn passie voor schilderen is ontstaan nadat hij een expositie bezocht van de Engelse schilder en romanticus William Turner (1775-1881) en door hem kreeg aquarel zijn belangstelling.

Saskia Vreeswijk

Hij is als autodidact begonnen maar om zijn werk te optimaliseren heeft hij een opleiding aan de Kunstacademie van Rotterdam gevolgd. Werk en hobby zijn altijd met elkaar verweven geweest. Zijn hele leven is hij werkzaam in de waterbouw, een aquarel maak je met water, zijn sterrenbeeld is Waterman en in dienst bij een waterschap, voortdurend strijd geleverd tegen het water, in de vorm van dijkversterkingen, bouw van watergemalen en watersysteemwerken.

Frans schildert al 45 jaar en heeft exposities gehad in zijn woon- en geboorteplaats Krimpen aan de IJssel, Bergambacht en Tholen. Zijn nieuwe liefde vond hij in Zwanenburg-Halfweg. Het water blijft trekken en samen met zijn partner is hij als vrijwilliger verbonden aan het Stoomgemaal in Halfweg.

De expositie is tot en met 26 september van 12.00 tot 16.00 uur te zien.