Esperanza bereidt een feest voor

Algemeen
Riet Verbeek: "In 2022 zetten we de schouders er onder."
Riet Verbeek: "In 2022 zetten we de schouders er onder." (Foto: Pr)

BADHOEVDORP - Het is ondertussen geen nieuws meer: bij alle instellingen die enorm onder corona en de lockdownmaatregelen hebben geleden hoort ook Inloophuis Esperanza. Immers, alle activiteiten die gewoonlijk werden georganiseerd door bedrijven en businessclubs om goede doelen te steunen, werden geschrapt. “En dan raak je, omdat we voor ons voortbestaan van donaties afhankelijk zijn, snel in moeilijkheden”, zegt Esperanza-initiatiefneemster Riet Verbeek. “In 2022 zetten we de schouders er onder met ‘Samen sterk voor Esperanza, in de week van 13 tot 18 juni.”

Anja Maas

Regeren is vooruitzien, dus willen Riet en haar team van vrijwilligers deze krachtenbundeling voor Esperanza nu al aankondigen. “We zullen veel vrijwilligers nodig hebben om alles te laten verlopen zoals we graag willen. Dus wie volgend jaar een steentje wil bijdragen kan zich nu al aanmelden. En we zijn blij met mensen die een actie voor ons willen opzetten. Heb je een goed idee en kun je wat tijd investeren: meld je even aan.”

Concept

Ze geeft een inkijkje in het voorlopige programma. “De nadruk ligt op voorlopig, want het is nog maar een concept. Wat wel vaststaat is een walking dinner, mede dankzij de medewerking van Badhoevedorpse restaurants. Hoe en wat precies wordt nog uitgewerkt. Ook staat er al een speciale kindermiddag op het programma: woensdag 15 juni. Kinderen kunnen dan onder begeleiding een kunstwerkje maken en al die werkjes samen worden bevestigd op een groter kunstwerk: kinderen van Badhoevedorp voor Esperanza. In het Dorpshuis komen er twee bingo-sessies. Achter het Dorpshuis verschijnt de nieuwe wijk Quatrebras en daar willen we de mensen kennis mee laten maken. We denken aan een ouderenwandeling, samen met de gemeente, om alle vragen te beantwoorden. Verder komt er op zaterdag een triatlon: zwemmen, fietsen, lopen. En zo’n week wordt natuurlijk feestelijk afgesloten. Dat doen we in een speciale tent die wordt opgesteld achter Q-Beach. Daar komt ook een gedenkplek: mensen die iemand hebben verloren, door kanker, corona of wat dan ook, kunnen daar een speciale kaarsenzak plaatsen: licht voor hen, die we missen en eigenlijk niet hadden willen missen.”

Vraag aan ondernemers

Riet Verbeek vervolgt: “Doel van dit alles is uiteraard: zoveel mogelijk geld ophalen voor Esperanza. Hoeveel geld dat zal zijn, wordt op die avond van het slotfeest bekend gemaakt. Het bedrag is het resultaat van de diverse kosten die betaald moeten worden om aan de programmaonderdelen mee te doen, en als je mee wilt doen aan de acties, kun je je natuurlijk laten sponsoren. We hebben een speciale vraag aan onze ondernemers: van wat jullie de komende tijd verkopen: of het nu gaat om bloemen, chocolade, een bril, of wat dan ook: sta van het verkoopbedrag 1 euro af voor Esperanza. Jullie zouden ons daar fantastisch mee helpen. Adres: Badhoevelaan 82, tel. 020 723 0522.