Titel voor kanopoloteam Haarlemmermeer

Algemeen
Het kanopoloteam uit Haarlemmermeer leek de underdog, maar ging naar huis met de titel.
Het kanopoloteam uit Haarlemmermeer leek de underdog, maar ging naar huis met de titel. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - Op zondag 19 september werden in De Haag de laatste wedstrijden gespeeld voor het Nederlands kampioenschap Kanopolo. Kanovereniging Waterwolf uit Haarlemmermeer haalde de titel binnen.

Het seniorenteam van de kanovereniging deed dit jaar voor het eerst mee in de senioren klasse. Met zes spelers onder de 21 jaar was de kennismaking met veel oudere spelers even wennen. Toch heeft dit team zich meer dan goed staande gehouden. Alle wedstrijden werden met veel verschil gewonnen en dit bracht een uiteindelijke voorsprong van negen punten op de nummer twee van het toernooi. Het team heeft in de 3de klasse de titel Nederlands Kampioen verdiend gewonnen.

Een prestatie om zeer trots op te zijn. De Kanopoloërs trainen op een stukje sloot bij het Pannenkoekenpaviljoen aan de Kruisweg. De sloot heeft bij lange na niet de afmeting van een echt wedstrijdveld. Toch werpen de wekelijkse trainingen hun vruchten af. ‘De aanval en verdediging bij het doel is het belangrijkste om goed te beheersen’ vertelt trainer Alex Riedijk ‘We trainen hier enorm veel op, en dat kan gelukkig ook op een kleine sloot’. De kanovereniging moet weg van deze locatie en hoopt te kunnen verhuizen naar Hoofddorp met een nieuwe clubgebouw een echt wedstrijdveld in de IJtocht.


De Waterwolven in actie (Foto: aangeleverd)