All-Inclusive avonden in de Oba

Algemeen
Er wordt niet gefocust op de verschillen, maar juist op de overeenkomsten tijdens de bijeenkomsten.
Er wordt niet gefocust op de verschillen, maar juist op de overeenkomsten tijdens de bijeenkomsten. (Foto: Pixabay)

WEST - In de OBA-Mercatorplein worden vier ontmoetingsavonden georganiseerd waar films woeden vertoond met als thema LHBTIQ+. De eerste avond is woensdag 13 oktober.

Tijdens de avonden wordt niet gefocust op de verschillen, maar juist op de overeenkomsten. Met de ontmoetingsavonden wordt verbinding gelegd tussen buurtbewoners die in het dagelijks leven niet vanzelf tot stand komen.

Opzet

De avonden beginnen met een kort kennismakingsactiviteit, waarbij het thema van de avond met het publiek wordt gedeeld. Vervolgens wordt de film gekeken en na afloop is er een Q&A met de regisseur en is er gelegenheid voor een drankje. Vast onderdeel van de avond is de boekverloting. Met dank aan De Nieuwe Boekhandel. 

Eerste all inclusive bijeenkomst vindt plaats op woensdag 13 oktober. Vanaf 19.30 uur staat de deur van de OBA-Mercatorplein 103 open voor maximaal 30 personen. Vooraf aanmelden is dus aan te raden, via: rozeinbeeld@gmail.com.

Hartenprins

De avond begint om 20.00 uur met de introductie van de film, op 13 oktober is dat Hartenprins. Deze avond staat in het teken van individuele vrijheid, tolerantie en opzoek zijn naar liefde. Regisseur van de film: Zino Bakker is aanwezig. 

De kleurrijke film Hartenprins is een eigentijds sprookje over het belang van eigenwaarde in een grauwe stad, waarin een dating-site de navigator is. Dwalend door een eenzame wereld is de jonge Philip voortdurend op zoek naar liefde en bevestiging. Hij wordt daarbij onherroepelijk geconfronteerd met de relatie met zichzelf. De film gaat over een eigentijds fenomeen, online dating, met een flinke dosis nostalgische eighties-esthetiek vol neonlicht, haarlak en roze satijn.

De andere all inclusive avonden vinden plaats op de woensdagen 3 en 24 november en 15 december. Toegang gratis.