Slimotheek geopend voor handige apparaten

Algemeen
Een mobiele telefoon met grote knoppen kan al uitkomst bieden.
Een mobiele telefoon met grote knoppen kan al uitkomst bieden. (Foto: Pixabay)

BADHOEVEDORP -  De gemeente Haarlemmermeer zet in op langer zelfstandig blijven wonen. En dat kan tegenwoordig veel gemakkelijker door technologische en moderne producten. Veel apparaten zijn ontzettend handig en vergroten het woongemak in en om huis. Maar ze zijn niet altijd even makkelijk te gebruiken of te begrijpen. Vanaf vandaag, woensdag 6 oktober, biedt de Slimotheek uitkomst. 

Wethouder Fouad Sidal van zorg en welzijn opende vandaag de Slimotheek in Badhoevedorp. Het is een soort bibliotheek, maar dan voor apparaten en ‘technische snufjes. De eerste Slimotheek in Nederland is gevestigd in de bibliotheek van Hoofddorp in 2020. Voor Haarlemmermeer worden nu de tweede en derde Slimotheek geopend in Nieuw-Vennep en Badhoevedorp.

Sleutelvinder

In de Slimotheek kan bijvoorbeeld een mobiele telefoon met grote knoppen, een slimme deurbel, een robotstofzuiger of een sleutelvinder worden geleend en uitgeprobeerd. 

“Fijn dat de Slimotheek ondersteuning biedt aan bijvoorbeeld ouderen, om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen en het woongemak te vergroten. Een eenvoudige afstandsbediening voor de TV kan al uitkomst bieden. Net als een Compaantablet, waarmee men makkelijk kan beeldbellen. Doordat mensen voor de daadwerkelijke aanschaf eerst de producten kunnen uitproberen en een goede uitleg krijgen, wordt het een veilige aankoop. Wat handig zo’n robotstofzuiger of sleutelvinder”, vindt Fouad Sidali. 

De Slimotheek bevindt zich in het Dorpshuis, Snelliuslaan 35, en werkt met inloopspreekuren op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.