Snuffelen tussen huisraad op de jaarlijkse de bazaar

Algemeen
De jaarlijkse bazaar van de protestantse kerk is er al vanaf 1928.
De jaarlijkse bazaar van de protestantse kerk is er al vanaf 1928. (Foto: Peter Vreeswijk)

HALFWEG  - Zoeken tussen spullen die tevoorschijn zijn gekomen uit kasten en kelders en zijn ingeleverd voor de verkoop op de jaarlijkse bazaar van de protestantse kerk. Een bazaar blijft een leuk evenement om naar toe te gaan. Afgelopen weekend was het evenement weer georganiseerd, onder de bezielende leiding van Margreet Smit met hulp van veel vrijwilligers. Halfweg en Zwanenburg liepen uit.

Saskia Vreeswijk

De eerste Bazaar werd gehouden in 1928. Daarna is er jaarlijks een bazaar gehouden, allen in verband met corona in 2020 niet. Vanaf het begin is 25 procent van de opbrengst bestemd voor een goed doel. Dat is zelfs in de statuten van de Hervormde Vrouwen Vereniging vastgelegd, die de Bazaar oorspronkelijk organiseerde.

In verband met corona is dit jaar besloten om de gehele opbrengst bij de kerk zelf te laten. De dominee heeft een niet volledig dienstverband. Dus moeten gastdominees worden ingehuurd. Verder is de aanschaf van voorzetramen noodzakelijk om de kostbare glas in lood ramen te beschermen.

Ook dit jaar dus weer een succes, mede omdat het een dorpsgebeuren is waar veel Halfweggers en Zwanenburgers op af komen.