The Green Book draait in Filmhuis Badhoevedorp

Algemeen
Het Filmhuis, Badhoevedorps eigen bioscoop.
Het Filmhuis, Badhoevedorps eigen bioscoop. (Foto: Pixabay)

BADHOEVEDORP - De film Greenbook draait zondag 17 oktober bij Filmhuis Badhoevedorp. Een inspirerend en waargebeurd verhaal over twee bijzondere vrienden. 

Het zijn een uitsmijter, gespeeld door Viggo Mortensen, en een concertpianist, een rol van Mahershala Ali. De twee mannen worden gedwongen samen de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken en moeten daarvoor hun onderlinge verschillen opzijzetten. 

Contact

Het is 1962 en pianist Don Shirley is op zoek naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika. Hij komt in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die wel een centje bij wil verdienen. Met hun Green Book gaan ze op pad door de ‘blanke’ staten van de VS. 

Dat Green Book vertelt ze waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. De reis wordt een bijzondere confrontatie met hun eigen tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme. Maar ze ontmoeten ook onverwachte menselijkheden en er is sprake van humor. Er ontstaat tussen de twee mannen een bijzondere vriendschap. 

Het Filmhuis is gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp. De film draait om 13.30 uur. Een kaartje kost 6,50 euro. Vooraf aanmelden via: 020 4490696.