Sloterplas schittert in verjaardagskalender

Algemeen
De zuidoever van de Sloterplas is één van de foto's in de kalender.
De zuidoever van de Sloterplas is één van de foto's in de kalender. (Foto: Eric Swierstra)

NIEUW-WEST - Hoe mooi de Sloterplas en de omgeving is, dat weet iedereen wel in het stadsdeel. Maar hoe leuk is het om dagelijks naar een mooie foto te kijken en dan ook nog aan een verjaardag te denken. 

Eigenaar van boekhandel Mech&Holt, Eddie Mekkelholt, werd benaderd door een klant. “Ja dat was Lous Akkerman, zij vroeg me of we een verjaardagskalender konden maken met foto’s van die mooie plas”, vertelt de boekhandelaar.
Fotograaf Eric Swierstra was bereid om mooie foto’s te maken en René Bijman heeft het grafisch ontwerp gemaakt. Allemaal klanten van de boekhandel. “We hebben een paar keer bij elkaar gezeten en de kalender is tot stand gekomen. We hebben het allemaal meer als een geintje gedaan.”

Het resultaat, een beetje vertraagd door corona, ligt nu bij boekhandel Mech&Holt, Tussen Meer 46-48, voor 5,99 euro. Ook het Van Eesteren Museum heeft de kalender liggen. En natuurlijk heeft Vereniging Vrienden van de Sloterplas er een aantal afgenomen. Wie hem ook hebben wil, moet snel zijn, want waarschijnlijk is het een eenmalige actie.