Verhuizing gemeente Haarlemmermeer is vertraagd

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - De verscherpte coronamaatregelen zorgen er voor dat de verhuizing van de  gemeente Haarlemmermeer vertraagt. Voor Bouwend Nederland zijn er strengere richtlijnen waardoor de werkzaamheden aan de tijdelijke huisvesting van de gemeente is vertraagd. 

Het plan was dat de gemeentelijke organisatie op 20 december zou verhuizen. Afspraken na 20 december 2021 en gepland op de nieuwe locaties, worden voorlopig nog in het raadhuis afgehandeld.

De gemeentelijke organisatie zou eind dit jaar verhuizen omdat het raadhuis wordt gesloopt om er vervolgens een nieuw gemeentehuis te bouwen. Hiervoor worden twee tijdelijke locaties, in Beukenhorst en de Polderlanden, in het winkelcentrum, door bouwbedrijven aangepast en ingericht. 

Uitvoering

Volgens de strengere richtlijnen moet er veilig afstand worden gehouden en mogen er minder mensen tegelijk aan het werk. Het gevolg hiervan is dat de uitvoering van het werk langer duurt. Daarom kunnen de tijdelijke locaties van de gemeente niet op de geplande datum worden opgeleverd. 

De nieuwe verhuisdatum is op dit moment nog niet bekend. Dit heeft te maken met nieuwe afspraken die worden gemaakt met installateurs, verhuisbedrijven en leveranciers. Wethouder Sidali: “Niemand weet nog hoe de coronasituatie zich de komende tijd gaat ontwikkelen en welke consequenties dat heeft. Wij willen daarom een weloverwogen besluit nemen over de nieuwe datum, zodat we zeker weten dat alles klaar is.”

Langer in gebruik

De vertraging van de verhuizing naar de tijdelijke huisvesting betekent dat het bestaande raadhuis langer in gebruik blijft. Wie een afspraak heeft gemaakt in Hoofddorp voor bijvoorbeeld een reisdocument of rijbewijs moet voorlopig nog in het raadhuis zijn. De gesprekken van sociale dienstverlening en leerplicht zijn de komende maanden ook nog in het raadhuis. Zodra bekend is wanneer de gemeente wel verhuist, wordt dit vermeld op de website van de gemeente.