Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Haarlemmermeer

Algemeen
Voorlezen, het blijft leuk.
Voorlezen, het blijft leuk. (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari staat alles in het teken van het leukste ritueel van de dag: voorlezen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait alles om het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer. 

Op 26 januari lezen bekende en niet-bekende Nederlanders eruit voor in de kinderopvang, op scholen, in bibliotheken en boekhandels. Daarnaast organiseert de Bibliotheek Haarlemmermeer gedurende de Nationale Voorleesdagen leuke activiteiten voor kinderen.

Voorlezen

Het Nationale Voorleesontbijt Jaarlijks wordt een groep bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. In de Bibliotheek Hoofddorp aan het Raadhuisplein komt actrice en zangeres Renée de Gruijl, bekend uit SpangaS, voorlezen. Het Nationale Voorleesontbijt is thuis live te volgen. Meekijken kan door vooraf aan te melden via:aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. Voorleesontbijt CB.

Monsters zijn vaak alleen maar lief en op zoek naar vriendjes. Op woensdag 2 februari om 14.00 uur kunnen kinderen een echt monstervriendje knutselen in de Bibliotheek Hoofddorp aan het Raadhuisplein. Aanmelden via: aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v Monstervriendje.

Kleuters

Voorstelling ‘Monster’ Marnick theater heeft een interactieve voorstelling gemaakt voor peuters en kleuters over het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’. Geniet van het spannende verhaal en doe lekker mee. Het wordt een voorstelling vol liedjes en monsterspelletjes. Te zien op 5 februari in de Bibliotheek Nieuw-Vennep om 10.30 uur en om 14.30 uur in de Bibliotheek Floriande. Aanmelden voor deze activiteit kan via:  aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. Monster Nieuw Vennep of Floriande.

Wie op zoek is naar meer voorleesinspiratie is er de Prentenboek Top 10, te vinden op de website van de bieb.