Nieuwbouw Pannenkoeken Paviljoen Cruquius van start

Algemeen
Impressie  duurzame pannenkoekenpaviljoen.
Impressie duurzame pannenkoekenpaviljoen. (Foto: aangeleverd)

CRUQUIUS - De nieuwbouw van het duurzame Pannenkoeken Paviljoen met 6 short-stay appartementen in Cruquius is gestart. Het nieuwe paviljoen vervangt het bestaande restaurant dat als informatiecentrum dienst deed tijdens de Floriade in 2002. De opening staat gepland voor najaar 2022, waarmee recreatiegebied De Groene Weelde er een aantrekkelijke ontmoetingsplek bij krijgt.

Opening in najaar 2022

Het Pannenkoeken Paviljoen vormt de eerste zichtbare vernieuwing van recreatiegebied De Groene Weelde. Recreatieschap Spaarnwoude wil het gebied de komende jaren ontwikkelen tot een aantrekkelijk, herkenbaar, groen en levendig startpunt waar je als bezoeker wordt uitgenodigd om op ontdekkingstocht te gaan in Spaarnwoude Park.

‘We proberen zo duurzaam mogelijk te bouwen: veel hout en gebruiken een warmtepomp’

De komende maanden verschijnt achter het huidige restaurant een nieuw Pannenkoeken Paviljoen met groot verwarmd winterterras. Initiatiefnemers zijn Sander Teeuwen en Yvonne Joosten. Sander: “Onze naam en concept blijven hetzelfde. Het nieuwe terras zorgt ervoor dat we in alle jaargetijden een aantrekkelijke plek zijn. Het aanbod breiden we uit met Pappi’s Pollo; de lekkerste kip van het spit.”

Huidige restaurant

“Daarmee bieden we onze huidige klanten iets extra’s en hopen we ook een nieuwe doelgroep aan te spreken. We proberen zo duurzaam mogelijk te bouwen door onder andere veel hout te gebruiken en een warmtepomp te installeren. Het huidige restaurant blijft open tot de opening van het nieuwe paviljoen dit najaar, mits de coronamaatregelen dit toelaten uiteraard.”

Het recreatieschap investeert zowel in de ontwikkeling van recreatie als natuur in De Groene Weelde. Belangrijkste vernieuwingen waaraan vanaf dit najaar wordt gewerkt zijn: de verbeterde entree vanaf de N201/Spieringweg, de uitbreiding en meer natuurlijke inrichting van de parkeerplaats, het aanleggen van een natuurspeelplaats en het realiseren van een hondentrimveld.

Faunapassage

Ook laat het recreatieschap de haalbaarheid van een faunapassage voor kleine zoogdieren onder de N201 onderzoeken. Ecotrappen voor amfibieën en eenden bij de watergangen, bloemrijke bermen en maatregelen zoals een vleermuizenhotel moeten ervoor zorgen dat ook de flora en fauna zich hier beter en veelzijdiger ontwikkelt.