Verduurzamingsactie voor koopwoningen van ná 1995

Algemeen
Verduurzamingsactie Haarlemmermeer voor koopwoningen van ná 1995.
Verduurzamingsactie Haarlemmermeer voor koopwoningen van ná 1995. (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - Energieloket Haarlemmermeer organiseert in samenwerking met Klimaatmissie Nederland een speciale verduurzamingsactie voor bewoners uit de wijk Floriande West in Hoofddorp, wiens woningen zijn gebouwd ná 1995. Omdat deze woningen al voldoende zijn geïsoleerd, kunnen ze in één keer worden verduurzaamd tot een energiezuinige of zelfs energieneutrale woning. Voor deze woningen heeft Klimaatmissie een Totaalpakket ontwikkeld. Deze actie is ook voor koopwoningen van ná 1995 uit andere wijken en steden in Haarlemmermeer. 

Het Totaalpakket bevat een aantal maatregelen die huizen aangenamer, gezonder, energiezuiniger en aardgasvrij maken. Er wordt gestart met een gratis en vrijblijvend (online) gesprek, waarbij Klimaatmissie het huis inclusief de woonsituatie bespreekt. Op basis hiervan wordt een gratis klimaatplan uitgewerkt, met een overzicht van maatregelen die specifiek voor de woning geschikt zijn, inclusief de kosten en de financieringsmogelijkheden. Als de bewoner akkoord is met het klimaatplan, wordt de opdracht gegeven voor het inmeten van de woning. De kosten hiervoor zijn € 494,- (incl. 21% BTW). Zaken zoals de plaats en capaciteit van de warmtepomp, boiler, radiatoren etc. worden dan definitief bepaald. Na het inmeten wordt de definitieve offerte uitgewerkt. 

Online informatieavond

Op maandag maandag 31 januari is er een online-informatieavond over dit aanbod. De bijeenkomsten zijn van 19:30 tot 21:00 uur. Na een introductie van het Energieloket, zal Klimaatmissie uitleg geven over het Totaalpakket en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer info:  https://energielokethaarlemmermeer.nl/actiepagina/koopwoningna1995/