(Foto: Historisch Museum Haarlemmermeer)

Com-Passie met dekentjes in Historisch Museum

HOOFDDORP - Toen Liesbeth Schuilenburg door een kennis gevraagd werd om babydekentjes te breien voor Albanië, leek dat haar een zinvolle tijdsbesteding na haar pensionering. Door de enthousiaste reacties uit haar omgeving raakte ze gedreven om er iets bijzonders van te maken. Een deel van deze werken stelt zij nu tentoon op het marktplein van Historisch Museum Haarlemmermeer, waarbij zij ook oproept wol te doneren.

Een oproep op Radio Noord-Holland leverde een schat aan gebruikte en ongebruikte materialen op die haar creativiteit prikkelden. De dekentjes werden ware textiele individuele kunstwerken, geleid door het materiaal. Via de familie Rijsdijk komen de dekens terecht bij een organisatie die ze vervoert naar en distribueert in Albanië.

Tot aan vandaag, al ruim 4 jaar lang, werkt Schuilenburg met het gekregen materiaal. Om de warme en kunstige dekens in de toekomst te kunnen blijven maken, is zij op zoek naar nieuw materiaal. En wat helpt daarbij beter dan te laten zien wat Schuilenburg maakt. Haar kleurige warme wereld, in de vorm van bijna vijftig dekens, is tot en met eind april te zien op het marktplein van het Historisch Museum. En in dit museum staat een bak die speciaal is geplaatst voor het doneren van gebruikte en ongebruikte wol.

Com-Passie is tot eind april te zien in het museum aan de Bosweg 17, naast Claus.

www.haarlemmermeermuseum.nl

Meer berichten