Zo gaat het nieuwe kruispunt er uitzien.
Zo gaat het nieuwe kruispunt er uitzien. ((Foto: Gemeente Haarlemmermeer))

Start vervanging bruggen Hoofdweg

HOOFDDORP - De werkzaamheden aan de bruggen over de Hoofdvaart zijn gestart. Vandaag begonnen de werkzaamheden bij de kruising Hoofdweg / Bennebroekerweg. De afsluiting duurt lang: tot eind december moeten fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten gebruik maken van een tijdelijke weg.

Langdurige afsluiting

De bruggen zijn flink verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom gaat de gemeente ze vervangen. Gelijk met deze werkzaamheden wordt het kruispunt Hoofdweg / Bennebroekerweg opnieuw ingericht. Dit is nodig voor een betere verkeersdoorstroom van het kruispunt.

De aannemer wil de werkzaamheden veilig uitvoeren. Daarom is de hele kruising Bennebroekerweg / Hoofdweg - Oostzijde / Hoofdweg Westzijde tot en met eind december afgesloten voor al het verkeer.

Tijdelijke weg

Om ervoor te zorgen dat fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten langs de werkzaamheden kunnen rijden wordt een tijdelijke weg aangelegd. Deze weg bestaat uit rijplaten en tijdelijke bruggen en komt langs de Hoofdweg Oostzijde, om het werkterrein heen. Ook komt er een tijdelijke weg voor fietsers langs de Bennebroekerweg. Deze loopt via de onderdoorgang van de Calatravabrug langs de Nieuwe Bennebroekerweg. Fietsers op de Hoofdweg-Westzijde, tussen Nieuw-Vennep en de kruising met de Bennebroekerweg, kunnen deze weg ook gebruiken.

Al het andere verkeer wordt omgeleid via de Nieuwe Bennebroekerweg, de Spoorlaan en de Johan Enschedelaan. Tijdens de afsluiting staan omleidingsborden langs de weg. Alle woningen en bedrijven blijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

Overlast

De werkzaamheden kunnen niet zonder geluidsoverlast of trillingen worden uitgevoerd. Vooral het slopen van de bruggen geeft overlast. De aannemer probeert de geluidsoverlast zo beperkt mogelijk te houden.

Contact

Voor vragen over de werkzaamheden is een aantal contactpersonen bereikbaar:
Contactpersoon aannemer: De omgevingsmanager van aannemer VOBI is mevrouw Zhen Zhen Zheng, 06-1335 9711 of zz.zheng@dutchpi.com.
Contactpersoon gemeente: De contractmanager van dit project is Ron Kardol, 0900-1852 of info@haarlemmermeer.nl, met als onderwerp 'Bruggen Hoofdweg'.

https://haarlemmermeergemeente.nl

Meer berichten