Volle bak tijdens de repetitieavond in 'De Jeugd van Gisteren’ met de zangers van Zang en Vriendschap en het Deense mannenkoor.
Volle bak tijdens de repetitieavond in 'De Jeugd van Gisteren’ met de zangers van Zang en Vriendschap en het Deense mannenkoor. ((Foto: Zang en Vriendschap))

Zang en Vriendschap ontvangt Deens Mannenkoor

Zang en Vriendschap ontvangt Deens Mannenkoor

HOOFDDORP - Het was maandagavond 15 april extra druk in gebouw De Jeugd van Gisteren, de repetitieruimte van het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap (HMZV). HMZV verwelkomde 29 zangers (inclusief dirigent) en 24 partners van 'Haandvaerkoret Nyköbing Mors', een koor dat in 1874 werd opgericht op Jutland. Met de 45 zangers van het koor dus een flink gezelschap.

De Deense zangers en hun partners maken een voorjaarstrip door Nederland en maken graag gebruik van de gelegenheid om banden aan te knopen met een Nederlandse evenknie, ofwel het Haarlemmermeers Mannenkoor. Behalve het aanknopen van vriendschapsbanden werd maandagavond, de repetitieavond van Zang en Vriendschap, ook voor en met elkaar gemusiceerd. Van het Haarlemmermeers Volkslied – over de drooggelegde polder die zich van agrarisch gebied ontwikkelde - tot een economische motor van de Randstad, maakte grote indruk op de gasten. Na het bekende 'Ritters Abschied 'en 'Flug der Liebe', alles onder leiding van dirigent Roland Bosma, lieten de Deense mannen enkele fraaie liederen horen.

De gezamenlijke muziekavond sloot af met het drinklied 'Aus der traube in die Tonne'. Dat kon alleen maar gaan over een goed glas wijn. Daarmee in de hand klonken allen op een geslaagde kennismaking en zangavond.

Meer berichten