(Foto: Lockmeup.nl)

Actiespullen Lock me Up verwoest door brand Zwaanshoek

ZWAANSHOEK - Een grote brand verwoestte op 7 april een loods aan de Spieringweg in Zwaanshoek. Niemand raakte gewond, maar van alle spullen in het pand - dat door velen als opslaglocatie werd gebruikt - bleef niet veel over. Ook stichting Free a Girl, een organisatie tegen kinderprostitutie, zag belangrijke actiespullen in vlammen opgaan.

Stichting Free a Girl had opslag aan Spieringweg

Van maandag 13 tot en met zondag 19 mei houdt Free a Girl haar 'Lock me Up-actie', waarbij door heel Nederland hokjes worden geplaatst waar mensen 12 uur lang in opgesloten zitten om aandacht te vragen voor kinderprostitutie. "Maar alle tachtig hokjes voor deze actie zijn bij de brand verwoest", meldde de stichting.

Ondanks deze forse tegenslag liet de stichting uit Haarlem weten 'niet op te geven'. "We hebben op 17 april met het team en de ambassadeurs Monica Geuze, Thomas Berge en Wimmy Hu meegeholpen met het bouwen van nieuwe hokjes, zodat de actie ook dit jaar kan doorgaan."

De stichting is niet de enige die flink gedupeerd is door de brand. Veel ondernemers zagen hun bedrijven en dromen in vlammen opgaan. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Meer over de Lock me Up-actie is te vinden op:

https://www.lockmeup.nl

i.s.m. Mediapartner NHNieuws

Meer berichten