Alle stemgerechtigde Nederlanders mogen donderdag 23 mei naar de stembus.
Alle stemgerechtigde Nederlanders mogen donderdag 23 mei naar de stembus. ((Foto: Pixabay))

Verkiezingen voor het Europees Parlement

HAARLEMMERMEER - Nederland mag weer naar de stembus. Donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. De inwoners van de Europese Unie kiezen de leden die zitting krijgen in het Europees Parlement.

In Nederland kunnen alle inwoners ouder dan 18 jaar stemmen in elk stemlokaal van de gemeente waarin zij als inwoner ingeschreven staan. Wanneer iemand in een andere gemeente wilt stemmen, moet deze een kiezerspas aanvragen. De stempassen zijn begin mei bij alle stemgerechtigden inwoners op de deurmat gevallen. Op de achterkant van ieders stempas staat het dichtstbijzijnde stemlokaal aangegeven.

In Haarlemmermeer kan gestemd worden in 86 stemlokalen. Alle stemlokalen en meer informatie over de verkiezingen in Haarlemmermeer zijn te vinden op de gemeentelijke website via https://haarlemmermeergemeente.nl/taak/verkiezingen-europees-parlement.

Op de speciale verkiezingenwebsite www.europese-verkiezingen.eu is alle informatie te vinden over de verkiezingen. Ook is op deze website een quiz te vinden waarmee mensen hun kennis van de Europese Unie kunnen testen.

Meer berichten