SV Hoofddorp krijgt te weinig

Zaanlandia kan bogen op een sterk optreden van zijn keeper.
Zaanlandia kan bogen op een sterk optreden van zijn keeper. (Foto: Rowin van Diest)

HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp is 12 mei in de eerste klasse tegen Zaanlandia niet verder gekomen dan 1-1. Het team van trainer Jethro Abram heeft nog steeds degradatiezorgen.

Keeper Zaanlandia bepalend

Hoofddorp speelde zeker niet slecht en kreeg al snel kansen. Het team van Abram had alleen de pech dat doelman Terry Bosma in grote vorm stak en de meest onmogelijke ballen uit zijn doel wist te houden. Zo wist hij twee keer een snoeihard schot van Mohammed Chih te keren. En ook bij andere kansen reageerde Bosma als een leeuw zo krachtig.

Daarna brak er een korte periode aan dat sommige spelers van de thuisploeg te weinig inzet toonden. Verdediger Boi Postma hoorde daarbij en veroorzaakte een strafschop. De arbiter wees naar de stip en het werd 0-1. Abram greep hard in en besloot Postma naar de kant te halen. Tom Kok, die eind van dit seizoen vertrekt naar VVSB, kwam in het veld en dat betekende een versterking. Hij was pas 4 minuten binnen de lijnen toen hij in het zestienmetergebied onderuit werd gelopen. De man in het zwart wees opnieuw direct naar de stip. Chih toonde zijn klasse door de bal onberispelijk achter de doelman te knallen.

In de tweede helft bleef Hoofddorp de beste. Revelinio Vermeer had pech dat zijn fraaie inzet van de lijn werd gehaald. En ook een inzet van Chih kwam op de lat. En de doelman van Zaanlandia bleef foutloos keepen.

Hoofddorp liet kostbare punten liggen. Het team van Abram staat op de elfde plek, maar moet zeker nog een overwinning behalen om ook volgend jaar in de eerste klasse uit te blijven komen.