Een leerling en een begeleider helpen een klant.
Een leerling en een begeleider helpen een klant. ((Foto: Het Palet))

Leerlingen Het Palet runnen een echte winkel

NIEUW-VENNEP - In winkelcentrum De Symfonie is deze week een bijzondere winkel geopend. Leerlingen van Daltonschool Het Palet zitten in een leegstaand winkelpand waar zij een speciale ruilwinkel voor speelgoed runnen. Betaald kan alleen worden met speciale Dalton Dollars.

Ruilwinkel in De Symfonie

Mark Berger is aan de school verbonden als PR- en Event Manager. "Het idee voor deze speelgoedruilwinkel ontstond tijdens een pr-commissie van school. Deze commissie zoekt altijd naar manieren om via leuke en bijzondere activiteiten de school meer bekendheid kan geven." Vorig jaar was het contact met winkelcentrum De Symfonie al snel gelegd over het idee van de ruilwinkel en die waren enthousiast. Een tijdelijk leegstaande winkel werd gebruikt en vanaf de eerste dag was het druk met klanten.

De leerlingen waren als winkelpersoneel goed op dreef. "Het is opvallend dat de leerlingen met elkaar mogen bepalen hoe de taak- en functieverdeling eruitziet. Dat was vorig jaar ook het geval en dat ging uitstekend." Berger twijfelt er geen moment aan dat dit ook nu weer goed gaat. "Er zijn veel functies, zoals iemand bij de kassa, een verkoopster en mensen voor de serviceafdeling. Ja, het is tijdens de openingsdagen een echte winkel."

Deze week gaat de ruilwinkel opnieuw open. Aan speelgoed, dat al is gebracht is, geen gebrek. "Met Koningsdag was het weer niet zo best, er is bij veel mensen het nodige speelgoed overgebleven. Daar zijn wij blij mee. Wat is er veel binnengekomen! De reacties van jong en oud zijn goed." De opbrengst van de winkel gaat naar een goed doel. "Dat is dit jaar Ons Tweede Huis. Hier zitten kinderen met een verstandelijke beperking."

Hobbelpaard

De winkel staat behoorlijk vol. Naast speelgoed zijn er boeken, cd´s en knuffels. Het meest opmerkelijke artikel is een heel mooi hobbelpaard. De kans is groot dat daarvoor snel een klant gevonden wordt. "Vorig jaar was het alle dagen druk en zelfs de wijkagent kwam een kijkje nemen."

Voor Hetty van Warmond is het een bezoek waarnaar ze uitkijkt. "Mijn kleinzoon zit op Het Palet, misschien kom ik hem wel in de winkel tegen. Het leuke van Dalton onderwijs is dat kinderen er goed leren met elkaar omgaan hun creativiteit wordt bevorderd. Dat zijn twee belangrijke zaken waar ze tot hun 100ste plezier van hebben. En het is prachtig om te zien hoe betrokken de docenten zijn. Was dat in mijn jeugd ook maar het geval geweest, dan was ik veel verder in de maatschappij gekomen."

Een vader van een leerling is ook tevreden over Het Palet: "Welke school doet nu zoiets als een ruilwinkel? Dat is toch wel heel betrokken? En voor het winkelcentrum is het ook goed. Er staan te veel winkels leeg en dat is echt niet nodig. Je kunt hier als consument echt goed terecht. En met een ruilwinkel wordt het helemaal knus. Jammer dat ze niet het hele jaar door open zijn."

Openingstijden

De ruilwinkel is te vinden in een winkelpand aan de Venneperweg 16a, het voormalige pand van Sogno shoes in De Symfonie. De openingstijden zijn woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 15.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Meer berichten