Vorig jaar konden stellen tijdens Ontdek Hoofddorp trouwen voor één dag.
Vorig jaar konden stellen tijdens Ontdek Hoofddorp trouwen voor één dag. ((Foto: Pixabay / Frank Winkler))

Ontdek Hoofddorp op herhaling

HOOFDDORP - Na twee succesvolle eerdere edities, organiseert citymarketing Haarlemmermeer opnieuw Ontdek Hoofddorp. Zondag 29 september van 7.00 tot 1.00 uur de volgende dag zijn er voor inwoners en bezoekers in Hoofddorp heel veel leuke, bijzondere en verrassende activiteiten. Organisaties en bedrijven die willen meedoen, kunnen zich nog aanmelden tot en met vrijdag 31 mei.

Met je knuffel naar het teddyberenhospitaal, trouwen voor één dag, zaadbommen maken, yoga met je hond of met leuke schrijfoefeningen een zin maken die je aan je theezakje zou willen hangen. Een kleine greep uit de meer dan vijftig activiteiten die een breed scala aan organisaties en bedrijven vorig jaar aanbood tijdens Ontdek Hoofddorp. Winkels, cafés en culturele instellingen zijn uitgenodigd mee te doen. Drie organisaties vertellen waarom zij deelnemen.

Voorlichting

De brandweer in Hoofddorp geeft net als vorig jaar rondleidingen en demonstraties. "Wij laten graag zien wie wij zijn en wat wij doen", zegt Annette Klitsie. "Vorige keer was een groot succes, met zo'n vierhonderd bezoekers. Het vraagt wel wat van je organisatie, maar het is hartstikke leuk. Tegelijk maken we van de gelegenheid gebruik om voorlichting te geven. We vertellen wat je kunt doen om brand te voorkomen en wat je bijvoorbeeld moet doen bij vlam in de pan. Een win-winsituatie dus."

Cultuurgebouw

Ook het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein is weer van de partij. Onno Blom: "Vorig jaar hadden we een internationale theetuin met theegebruiken en –ceremonies uit allerlei landen. 's Avonds konden bezoekers in Poppodium Duycker luisteren naar lokale bands in hun oefenruimtes en op de podia. Het programma van dit jaar staat nog niet vast, maar het wordt iets met diversiteit. Doel is te laten zien dat wij méér zijn dan alleen een stenen gebouw, dat hier veel moois valt te ontdekken op het gebied van kunst en cultuur: bij Pier K, in de schouwburg, de bibliotheek, bij Poppodium Duycker en Podium voor Architectuur."

Novotel

Thijs Raemaekers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport aan de Taurusavenue: "We hebben goede zakelijke contacten binnen Haarlemmermeer en ook internationaal, maar vinden het ook leuk om inwoners kennis te laten maken met ons hotel. Tijdens Ontdek Hoofddorp geven we een kijkje achter de schermen: in de kamers, de vergaderzalen en het restaurant, maar ook in de keuken, de opslagruimten, de kantine voor het personeel en de kantoren. We geven een interactieve rondleiding met vragen en leuke weetjes. Bijvoorbeeld hoeveel eieren er per dag doorheen gaan. Voor ons is het ook een manier om te laten zien dat we een mooi restaurant hebben met groot terras. Mensen denken niet zo snel aan een hotel als ze uit eten gaan, maar iedereen is hier welkom."

Aanmelden

Organisaties en bedrijven die willen meedoen, kunnen zich tot en met vrijdag 31 mei aanmelden via citymarketing@haarlemmermeer.nl. Van de deelnemende organisaties wordt verwacht dat ze een bijzondere activiteit organiseren, iets wat hier niet dagelijks te doen is. Citymarketing Haarlemmermeer verzorgt de promotie voor Ontdek Hoofddorp. Organisaties kunnen daarnaast natuurlijk zelf hun eigen promotie voeren.

www.haarlemmermeergemeente.nl

Meer berichten